L 41 Forslag til lov om ændring af lov om elektroniske kommunikationsnet og -tjenester.

(Offentlige institutioners adgang til etablering af wi-fi-hotspots).

Af: Energi-, forsynings- og klimaminister Lars Christian Lilleholt (V)
Udvalg: Energi- Forsynings- og Klimaudvalget
Samling: 2017-18
Status: Stadfæstet

Fremsættelsestalen

Fremsættelse: 04-10-2017

Skriftlig fremsættelse (4. oktober 2017)

20171_l41_fremsaettelsestale.pdf
Html-version

Skriftlig fremsættelse (4. oktober 2017)

Energi-, forsynings- og klimaministeren (Lars Christian Lilleholt):

Herved tillader jeg mig for Folketinget at fremsætte:

Forslag til lov om ændring af lov om elektroniske kommunikationsnet og -tjenester (Offentlige institutioners adgang til etablering af wifi-hotspots)

(Lovforslag nr. L 41)

Formålet med lovforslaget er at skabe mulighed for, at danske offentlige institutioner som fx kommuner får adgang til at søge om EU-støtte til etablering af wifi-hotspots efter WIFI4EU-forordningen, der forventes vedtaget den 25. oktober 2017, eller lignende fremtidige forordninger.

Det foreslås, at der indsættes en hjemmel i teleloven, så offentlige institutioner, der modtager støtte fra EU, kan etablere wifi-hotspots på egne adresser og offentligt tilgængelige steder for at stille adgangen hertil gratis til rådighed for offentligheden.

Baggrunden for lovforslaget er den forventede vedtagelse af WIFI4EU-forordning 25. oktober 2017. Forordningen skal understøtte Europa-Kommissionens målsætning om øget mulighed for internetforbindelse i samfundet og på offentlige steder, så EU-borgerne kan få fordelene ved at have adgang til internet overalt, hvor de befinder sig.

Det er væsentligt, at konkurrencen på markedet ikke påvirkes negativt. Derfor indeholder lovforslaget fire konkrete betingelser, der skal sikre, at konkurrencen ikke forstyrres, hvor den vigtigste er, at de offentlige institutioner kun må udnytte muligheden for at stille wifi til rådighed, hvis de får EU-støtte hertil.

Idet jeg i øvrigt henviser til lovforslaget og de ledsagende bemærkninger, skal jeg hermed anbefale lovforslaget til det Høje Tings velvillige behandling.