L 7 Forslag til lov om Haagerkonventionen af 2007.

Af: Social- og indenrigsminister Karen Ellemann (V)
Udvalg: Social-, Indenrigs- og Børneudvalget
Samling: 2016-17
Status: Stadfæstet

Fremsættelsestalen

Fremsættelse: 05-10-2016

Skriftlig fremsættelse (5. oktober 2016)

20161_l7_fremsaettelsestale.pdf
Html-version

Skriftlig fremsættelse (5. oktober 2016)

Social- og indenrigsministeren (Karen Ellemann):

Herved tillader jeg mig for Folketinget at fremsætte:

Forslag til lov om Haagerkonventionen af 2007

(Lovforslag nr. L 7)

Formålet med lovforslaget er at sætte Haagerkonventionen af 23. november 2007 om international inddrivelse af børnebidrag og andre former for underholdsbidrag til familiemedlemmer i kraft for Danmark.

Forslaget indeholder de bestemmelser, der er nødvendige for, at konventionen kan anvendes i Danmark.

Danmark deltager allerede gennem flere konventioner i det internationale samarbejde om underholdspligt. Haagerkonventionen af 2007 udbygger og supplerer dette samarbejde.

Haagerkonventionen af 2007 har til formål at sikre effektiv inddrivelse af børne- og ægtefællebidrag i andre konventionslande.

Konventionen indeholder navnlig bestemmelser om samarbejde mellem de involverede myndigheder i konventionsstaterne og om fuldbyrdelse i en konventionsstat af en afgørelse, der er truffet i en anden konventionsstat, herunder om fri proces i sådanne sager.

Til brug for tilrettelæggelsen af inddrivelse af underholdsbidrag i en anden konventionsstat indeholder konventionen mulighed for at indhente oplysninger fra andre konventionsstater om bidragsskyldnerens adresse og økonomiske forhold.

Tiltrædelse af konventionen forventes således at styrke inddrivelsen af danske bidragskrav i udlandet.

Idet jeg i øvrigt henviser til lovforslaget og de ledsagende bemærkninger, skal jeg hermed anbefale lovforslaget til det Høje Tings velvillige behandling.