Ugeplan for Folketinget 1. april - 7. april 2024 (Uge 14)

Endelig ugeplan
22. marts 2024 Lovsekretariatet
2. (sidste) behandling af forslag til folketingsbeslutning om at sende nettilslutningsopgaver i udbud. (Af Steffen W. Frølund (LA) m.fl.)
2. (sidste) behandling af forslag til folketingsbeslutning om ændring af valgretsalderen til europaparlamentsvalg til 16 år. (Af Nikoline Erbs Hillers-Bendtsen (ALT) m.fl.)
2. (sidste) behandling af forslag til folketingsbeslutning om oprettelse af en europæisk togfond. (Af Jette Gottlieb (EL) m.fl.)
2. behandling af forslag til lov om opgradering af Øresundsbanen. (Af transportministeren)
2. behandling af forslag til lov om ændring af lov om infrastruktur for alternative drivmidler til transport. (Ændringer som følge af vedtagelsen af forordning om etablering af infrastruktur for alternative drivmidler). (Af transportministeren)
2. behandling af forslag til lov om ændring af lov om social service og forskellige andre love. (Ligestilling af krisecentertilbud til mænd m.v.). (Af ministeren for ligestilling)
2. behandling af forslag til lov om ændring af lov om andelsboligforeninger og andre boligfællesskaber. (Ændring af værdiansættelsesprincipper). (Af social- og boligministeren)
2. behandling af forslag til lov om ændring af momsloven, chokoladeafgiftsloven og forskellige andre love. (Særordningen for små virksomheder på momsområdet, justering af momsreglerne om leveringssted for visse virtuelt leverede ydelser, ophævelse af særlig momsregel ved el- og gashandel, betalingsfrist for køb og indførsel af visse køretøjer, godtgørelse af dækningsafgift i chokoladeafgiftsloven, præcisering af krav om beholdningsregnskab ved løssalg af groftskåret røgtobak, bøder ved enkeltsalg af cigaretter og manglende beholdningsregnskab, afgiftsforhøjelser på nikotinprodukter og røgfri tobak samt justering af overgangsregler ved afgiftsforhøjelser på røgfri tobak, nikotinprodukter og nikotinholdige væsker, nulangivelse ved udbetaling af royalty til udlandet uden indeholdelse af kildeskat m.v.). (Af skatteministeren)
1. behandling af forslag til lov om ændring af lov om vandforsyning m.v. og lov om miljøbeskyttelse. (Målrettet indsats for boringsnære beskyttelsesområder og forholdet til beskyttelseszonen på 25 meter omkring vandboringer). (Af miljøministeren)
1. behandling af forslag til lov om ændring af konkursloven. (Revision af konkurskarantænereglerne). (Af justitsministeren)
1. behandling af forslag til lov om ændring af retsplejeloven. (Gennemførelse af aftale om initiativer vedrørende omgørelsesfristen i straffesager). (Af justitsministeren)
1. behandling af forslag til folketingsbeslutning om at ændre forældelsesreglerne i ministeransvarlighedsloven, så det bl.a. sikres, at der ikke indtræder forældelse for ministre i den såkaldte FE-sag, før sagen er undersøgt til bunds. (Af Mai Mercado (KF), Karina Lorentzen Dehnhardt (SF), Steffen Larsen (LA), Betina Kastbjerg (DD), Rosa Lund (EL), Zenia Stampe (RV), Peter Kofod (DF) og Torsten Gejl (ALT))
1. behandling af forslag til folketingsbeslutning om Danmarks tilslutning på mellemstatsligt grundlag til Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EU) 2023/2667 af 22. november 2023 om ændring af Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EF) nr. 767/2008, (EF) nr. 810/2009 og (EU) 2017/2226, Rådets forordning (EF) nr. 693/2003 og (EF) nr. 694/2003 og konventionen om gennemførelse af Schengenaftalen for så vidt angår digitalisering af visumproceduren. (Af udlændinge- og integrationsministeren)
1. behandling af forslag til lov om ændring af sundhedsloven. (Etablering af lettilgængeligt kommunalt behandlingstilbud til børn og unge med psykisk mistrivsel og symptomer på psykisk lidelse). (Af indenrigs- og sundhedsministeren)
1. behandling af forslag til lov om ændring af sundhedsloven, lov om social service, lov om autorisation af sundhedspersoner og om sundhedsfaglig virksomhed og lov om anvendelse af tvang i psykiatrien m.v. (Flytning af ansvar fra kommuner til regioner for misbrugsbehandling i forbindelse med regional integreret dobbeltdiagnosebehandling og omlægning af de særlige pladser på psykiatrisk afdeling). (Af indenrigs- og sundhedsministeren)
1. behandling af forslag til lov om ændring af lov om apoteksvirksomhed og lov om lægemidler. (Justeringer af den økonomiske styringsmodel for apotekssektoren, flere muligheder for apotekerne og sygehusapotekernes aflastning af det øvrige sundhedsvæsen og nedlæggelse af voldgiftsnævn for apoteksovertagelse m.v.). (Af indenrigs- og sundhedsministeren)
1. behandling af forslag til lov om ændring af lov om anvendelse af tvang i psykiatrien m.v. (Styrkelse af mindreårige patienters rettigheder, anvendelse af metaldetektorer, videregivelse af oplysninger til politiet i forbindelse med fælles udkørsel til borgere m.v.). (Af indenrigs- og sundhedsministeren)
Besvarelse af oversendte spørgsmål til ministrene (spørgetid).
Forhandling om ministeren for ligestillings redegørelse om perspektiv- og handlingsplan for ligestilling 2024.
Forespørgsel til børne- og undervisningsministeren af Peter Kofod (DF) m.fl. om initiativer, der skal sikre børn en tryg hverdag i folkeskolen.
Eventuel afstemning udsættes til tirsdag den 9. april 2024.
B 116 og B 117 sambehandles.
3. behandling af forslag til lov om ændring af lov om velfærdsaftaler på dagtilbudsområdet og folkeskoleområdet og love om ændring af dagtilbudsloven. (Forlængelse af forsøgsperioden for velfærdsaftalekommunerne på dagtilbudsområdet og folkeskoleområdet). (Af børne- og undervisningsministeren)
3. behandling af forslag til lov om opgradering af Øresundsbanen. (Af transportministeren)
3. behandling af forslag til lov om ændring af lov om infrastruktur for alternative drivmidler til transport. (Ændringer som følge af vedtagelsen af forordning om etablering af infrastruktur for alternative drivmidler). (Af transportministeren)
3. behandling af forslag til lov om ændring af lov om social service og forskellige andre love. (Ligestilling af krisecentertilbud til mænd m.v.). (Af ministeren for ligestilling)
3. behandling af forslag til lov om ændring af lov om andelsboligforeninger og andre boligfællesskaber. (Ændring af værdiansættelsesprincipper). (Af social- og boligministeren)
3. behandling af forslag til lov om ændring af momsloven, chokoladeafgiftsloven og forskellige andre love. (Særordningen for små virksomheder på momsområdet, justering af momsreglerne om leveringssted for visse virtuelt leverede ydelser, ophævelse af særlig momsregel ved el- og gashandel, betalingsfrist for køb og indførsel af visse køretøjer, godtgørelse af dækningsafgift i chokoladeafgiftsloven, præcisering af krav om beholdningsregnskab ved løssalg af groftskåret røgtobak, bøder ved enkeltsalg af cigaretter og manglende beholdningsregnskab, afgiftsforhøjelser på nikotinprodukter og røgfri tobak samt justering af overgangsregler ved afgiftsforhøjelser på røgfri tobak, nikotinprodukter og nikotinholdige væsker, nulangivelse ved udbetaling af royalty til udlandet uden indeholdelse af kildeskat m.v.). (Af skatteministeren)
2. (sidste) behandling af forslag til folketingsbeslutning om en afgift, der sikrer grøn omstilling af flytransporten. (Af Mona Juul (KF) m.fl.)
2. (sidste) behandling af forslag til folketingsbeslutning om lange dyretransporter. (Af Søren Søndergaard (EL) m.fl.)
2. (sidste) behandling af forslag til folketingsbeslutning om forbud mod pelsavl i Danmark. (Af Helene Liliendahl Brydensholt (ALT) m.fl.)
2. (sidste) behandling af forslag til folketingsbeslutning om bedre vilkår for private universiteter. (Af Sandra Elisabeth Skalvig (LA) m.fl.)
1. behandling af forslag til folketingsbeslutning om at ophæve principperne om minimumsimplementering af EU-lovgivning på natur- og miljøområdet. (Af Søren Egge Rasmussen (EL) m.fl.)
Bemærk: Ændret udvalg i forhold til ressortminister.
1. behandling af forslag til folketingsbeslutning om at udarbejde en national handlingsplan med henblik på at regulere den danske bestand af mellemskarv. (Af Kristian Bøgsted (DD) m.fl.)
1. behandling af forslag til folketingsbeslutning om at udarbejde en national handlingsplan med henblik på at regulere den danske bestand af sæler. (Af Kristian Bøgsted (DD) m.fl.)
1. behandling af forslag til lov om ændring af lov om social pension. (Tildeling af anciennitet til tidlig pension for perioder under opskoling). (Af beskæftigelsesministeren)
1. behandling af forslag til lov om ændring af lov om arbejdsmiljø. (Indførelse af autorisationsordning for nedrivning af asbestholdigt materiale, offentliggørelse af udenlandske virksomheders arbejdsmiljø og offentliggørelse af data om arbejdsulykker). (Af beskæftigelsesministeren)
1. behandling af forslag til lov om ændring af personskatteloven, ligningsloven og forskellige andre love. (Udmøntning af dele af aftale om reform af personskat). (Af skatteministeren)
Forespørgsel til statsministeren af Pia Kjærsgaard (DF) m.fl. om regeringens værdipolitik med fokus på de udfordringer, der følger af indvandringen.
Eventuel afstemning udsættes til tirsdag den 9. april 2024.
1. behandling af forslag til lov om ændring af lov om folkeskolen. (Forlængelse af de udvidede frihedsgrader om afkortning af skoleugens længde og målsætningen om fuld kompetencedækning i skoleåret 2024/25). (Af børne- og undervisningsministeren)
1. behandling af forslag til lov om ændring af lov om forberedende grunduddannelse, lov om institutioner for forberedende grunduddannelse, lov om kommunal indsats for unge under 25 år og forskellige andre love. (Mere fleksible rammer til at tilrettelægge forberedende grunduddannelse, smidigere overgang til den forberedende grunduddannelse m.v.). (Af børne- og undervisningsministeren)
1. behandling af forslag til lov om ændring af lov om efterskoler og frie fagskoler og lov om friskoler og private grundskoler m.v. (Hjemtagelse af elevstøtte og præcisering af tilskudsbetingelser). (Af børne- og undervisningsministeren)
1. behandling af forslag til lov om ændring af lov om ændring af lov om folkeskolen, lov om friskoler og private grundskoler m.v., lov om social service og lov om en børne- og ungeydelse. (Ophævelse af revisionsbestemmelse). (Af børne- og undervisningsministeren)
Der kan forventes yderligere behandlinger.
Forespørgsel F 24 til justitsministeren af Peter Kofod (DF) m.fl. om beskyttelsen af stalkingofre.
Ventes foretaget tirsdag den 9. april 2024.
[Eventuel afstemning udsættes til tirsdag den 16. april 2024].
Forespørgsel F 26 til statsministeren af Flemming Møller Mortensen (S), Louise Elholm (V), Karsten Hønge (SF), Carsten Bach (LA), Nanna W. Gotfredsen (M), Kenneth Fredslund Petersen (DD), Tina Cartey Hansen (KF), Jette Gottlieb (EL), Christian Friis Bach (RV), Alex Ahrendtsen (DF), Helene Liliendahl Brydensholt (ALT), Aki-Matilda Høegh-Dam (SIU), Aaja Chemnitz (IA), Anna Falkenberg (SP) og Barbara Gaardlykke Apol (JF) m.fl. om rigsfællesskabets muligheder og udfordringer.
Ventes foretaget fredag den 19. april 2024.
[Eventuel afstemning udsættes til torsdag den 25. april 2024].
Forespørgsel F 20 til indenrigs- og sundhedsministeren og social- og boligministeren af Marlene Harpsøe (DD), Katrine Daugaard (LA), Brigitte Klintskov Jerkel (KF) og Mette Thiesen (DF) m.fl. om botilbudspladser.
Ventes foretaget torsdag den 25. april 2024.
[Eventuel afstemning udsættes til torsdag den 2. maj 2024].
Forespørgsel F 7 til finansministeren, indenrigs- og sundhedsministeren og social- og boligministeren af Marlene Harpsøe (DD), Charlotte Broman Mølbæk (SF), Katrine Daugaard (LA), Andreas Karlsen (KF), Rosa Lund (EL), Lotte Rod (RV), Mette Thiesen (DF) og Nikoline Erbs Hillers-Bendtsen (ALT) om den højt specialiserede del af socialområdet.
Ventes foretaget fredag den 26. april 2024.
[Eventuel afstemning udsættes til torsdag den 2. maj 2024].
Forespørgsel F 21 til indenrigs- og sundhedsministeren, social- og boligministeren og ældreministeren af Marlene Harpsøe (DD) m.fl. om inddragelse og støtte af pårørende.
Ventes foretaget tirsdag den 30. april 2024.
[Eventuel afstemning udsættes til torsdag den 2. maj 2024].
Forespørgsel F 29 til miljøministeren af Peter Kofod (DF) m.fl. om kystsikring af Danmark mod stormfloder m.v.
Ventes foretaget fredag den 17. maj 2024.
Forespørgsel F 27 til indenrigs- og sundhedsministeren, social- og boligministeren og beskæftigelsesministeren af Marlene Harpsøe (DD) og Charlotte Munch (DD) om bedre hjælp og støtte til sorgramte.
Forespørgsel F 28 til indenrigs- og sundhedsministeren af Mads Olsen (SF) og Carl Valentin (SF) om psykologbehandling til unge mellem 18 og 24 år.