L 233 Forslag til lov om ændring af sundhedsloven og lov om klage- og erstatningsadgang inden for sundhedsvæsenet.

(Oprettelse af Styrelsen for Patientklager og ændrede registrerings- og gebyrregler for det risikobaserede tilsyn med behandlingssteder).

Af: Sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V)
Udvalg: Sundheds- og Ældreudvalget
Samling: 2017-18
Status: Stadfæstet

Om lovforslaget

Sagsgang:
Fremsat 26-04-2018
1. behandlet / henvist til udvalg 09-05-2018
Betænkning afgivet 22-05-2018
2. behandlet/direkte til 3. behandling 29-05-2018
3. behandlet, vedtaget 31-05-2018
Ministerområde:
Sundheds- og Ældreministeriet
Resumé:
Med indførelsen af det risikobaserede tilsyn i sundhedsvæsenet blev ethvert behandlingssted, hvor sundhedspersoner udfører sundhedsfaglig behandling, pålagt dels at lade sig registrere i Behandlingsstedsregisteret, dels at betale et nærmere fastsat gebyr for registreringen og for tilsynet. Det har vist sig, at registreringspligten omfatter en række situationer, som ikke var forudsat ved reglernes tilblivelse.

Med lovforslaget foreslås således ændringer af den gældende registrerings- og gebyrordning for det risikobaserede tilsyn med behandlingssteder ved på visse områder at lempe kravene til registrering og til betaling af gebyr for tilsyn.

Med lovforslaget foreslås desuden regler, som sikrer det retlige fundament for oprettelsen af Styrelsen for Patientklager som led i »Bedre balance II«.

Loven foreslås at træde i kraft den 1. juli 2018.

Ved ændringsforslag blev det præciseret, at oplysninger, som opbevares i Nationalt Genomcenter, vil kunne udleveres til politiet efter retsplejelovens regler om edition til brug for efterforskning af terrorisme og terrorlignende handlinger.
Afstemning:
Forslaget blev vedtaget. For stemte 101 (S, DF, V, EL, LA, ALT, RV, SF og KF), imod stemte 0, hverken for eller imod stemte 0.