L 134 Forslag til lov om ændring af lov om offentlige veje m.v., jernbaneloven og forskellige andre love.

(Implementering af VVM-direktivet for statslige vej- og jernbaneprojekter samt havneprojekter).

Af: Transport- og bygningsminister Hans Christian Schmidt (V)
Udvalg: Transport- og Bygningsudvalget
Samling: 2015-16
Status: Stadfæstet

Om lovforslaget

Sagsgang:
Fremsat 24-02-2016
1. behandlet / henvist til udvalg 04-03-2016
Betænkning afgivet 19-05-2016
2. behandlet/direkte til 3. behandling 24-05-2016
3. behandlet, vedtaget 31-05-2016
Ministerområde:
Transport- og Bygningsministeriet
Resumé:
Formålet med lovforslaget er at implementere VVM-direktivet i vejloven, jernbaneloven og havnelovgivningen for statslige projekter. I forbindelse med en ændring af VVM-direktivet i 2014 blev en undtagelse fra VVM-procedure for de af Transport- og Bygningsministeriets projekter, der vedtages ved anlægslov, ophævet. Derfor implementeres der en VVM-procedure for de projekter, der vedtages ved anlægslov, i vejloven og i jernbaneloven.

Vejdirektoratet og Banedanmark udpeges til kompetente myndigheder til at varetage VVM-processuelle opgaver frem til Folketingets vedtagelse af en anlægslov.

Med henblik på at forenkle VVM-reglerne implementeres der samtidig en administrativ VVM-procedure, hvorefter Trafik- og Byggestyrelsen fremover vil være kompetent VVM-myndighed og meddele administrativ VVM-tilladelse til de statslige vej- og jernbaneprojekter, der ikke skal vedtages ved anlægslov.
Afstemning:
Forslaget blev vedtaget. For stemte 90 (S, DF, V, LA, RV, KF), imod stemte 20 (EL, ALT, SF), hverken for eller imod stemte 0.