L 159 Forslag til lov om ændring af lov om værdipapirhandel m.v., lov om finansiel virksomhed, lov om forvaltere af alternative investeringsfonde m.v., straffeloven og retsplejeloven.

(Ændringer som følge af forordningen om markedsmisbrug samt gennemførelse af regler om provisionsbetalinger m.v. fra tredjeparter og oplysninger om omkostninger m.v. i direktivet om markeder for finansielle instrumenter (MiFID II)).

Af: Erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen (V)
Udvalg: Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget
Samling: 2015-16
Status: Stadfæstet

Spørgsmål 2

Vil ministeren redegøre for de skattemæssige konsekvenser for investorer, der, på grund af den planlagte forskudte ikrafttræden af MIFID II, skal have tilbageført formidlingsprovision? Herunder bedes ministeren konkret forholde sig til denne problemstilling: Konsekvensen af den forskudte ikrafttræden er, at investor skal have en provision tilbage, der ikke er betalt direkte af investor. Provisionen er betalt via et nedslag i investors afkast. Skal det beløb, der tilbageføres ses som skattepligtigt merafkast? Hvis ja, skal afkastet beskattes som kapitalafkast eller som personlig indkomst?
Dato: 21-04-2016
Status: Endeligt besvaret
Emne: finansiel virksomhed
Dokumentdato: 09-05-2016
Modtaget: 09-05-2016
Omdelt: 10-05-2016

L 159 - svar på spm. 2 om ministeren vil redegøre for de skattemæssige konsekvenser for investorer, der, på grund af den planlagte forskudte ikrafttræden af MIFID II, skal have tilbageført formidlingsprovision, fra erhvervs- og vækstministeren

L 159 - Svar på spm. 2 (pdf-version)
Html-version
Dokumentdato: 21-04-2016
Modtaget: 21-04-2016
Omdelt: 21-04-2016

Spm. om ministeren vil redegøre for de skattemæssige konsekvenser for investorer, der, på grund af den planlagte forskudte ikrafttræden af MIFID II, skal have tilbageført formidlingsprovision, til erhvervs- og vækstministeren

Udvalgsspørgsmål (pdf-version)
Html-version