L 28 Forslag til lov om ændring af forskellige bestemmelser på Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeris område om obligatorisk digital kommunikation m.v.

(Obligatorisk digital kommunikation, ændring af klagebestemmelser som følge af ressortoverførsel m.v.).

Af: Fødevareminister Karen Hækkerup (S)
Udvalg: Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri
Samling: 2013-14
Status: Stadfæstet

Om lovforslaget

Sagsgang:
Fremsat 02-10-2013
1. behandlet / henvist til udvalg 08-10-2013
Betænkning afgivet 13-11-2013
2. behandlet/direkte til 3. behandling 26-11-2013
3. behandlet, vedtaget 03-12-2013
Ministerområde:
Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri
Resumé:
Formålet med loven er bl.a., at al skriftlig kommunikation mellem virksomheder, borgere og Fødevareministeriet skal foregå digitalt. Loven betyder, at der i en række love vil blive etableret en generel hjemmel til obligatorisk digital kommunikation. Bemyndigelserne vil først blive udmøntet, når de tekniske løsninger er på plads, og når borgere og virksomheder er parate. Derudover skabes der ensartethed i Fødevareministeriets lovgivning vedrørende klageadgang, således at det på de områder, der i 2011 blev overført fra Justitsministeriet til Fødevareministeriet, også bliver muligt at regulere spørgsmål om klagemyndighed, klagefrister m.v. Endelig præciseres det i loven, at der kan stilles formkrav til indsendelse af klager.
Afstemning:
Vedtaget 106 stemmer for forslaget (V, S, DF, RV, SF, EL, LA, KF, UFG) 0 stemmer imod forslaget 0 stemmer hverken for eller imod forslaget