L 175 Forslag til lov om forvaltere af alternative investeringsfonde m.v.

Af: Erhvervs- og vækstminister Annette Vilhelmsen (SF)
Udvalg: Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget
Samling: 2012-13
Status: Stadfæstet

Om lovforslaget

Sagsgang:
Fremsat 01-03-2013
1. behandlet / henvist til udvalg 15-03-2013
Betænkning afgivet 02-05-2013
2. behandlet/direkte til 3. behandling 07-05-2013
3. behandlet, vedtaget 16-05-2013
Ministerområde:
Erhvervs- og Vækstministeriet
Resumé:
Med loven indføres nye regler, hvorefter forvaltere af alternative investeringsfonde underlægges regulering og tilsyn. Dette medfører, at alternative investeringsfonde, herunder bl.a. kapital- og hedgefonde, fremover vil være underlagt skærpede regler samt tilsyn fra Finanstilsynet. Loven er udtryk for en implementering af EU-direktivet om forvaltere af alternative investeringsfonde i dansk ret.

Formålet med loven er at skabe et mere effektivt indre marked for forvaltning af alternative investeringsfonde gennem indførelsen af mere ensartede regler på området og ved at åbne mulighed for grænseoverskridende forvaltning af alternative investeringsfonde. Samtidig sikres der gennemsigtighed og åbenhed over for investorerne og dermed en ensartet beskyttelse for samtlige investorer. Hensigten hermed er at sikre investorerne større tryghed omkring deres investering i alternative investeringsfonde.
Afstemning:
Vedtaget 105 stemmer for forslaget (V, S, DF, RV, SF, EL, LA, KF) 0 stemmer imod forslaget 0 stemmer hverken for eller imod forslaget