Klima-, Energi- og Bygningsudvalget 2012-13
L 86 Bilag 6
Offentligt
1184807_0001.png
1184807_0002.png
Fra:Erik Lang <[email protected]>Dato:27. nov. 2012 07.44.30 CETTil:<[email protected]>Emne: Personlig henvendelse til klimaudvalget vedr. L 86 / Beskatning- bedes omdeltPersonlig henvendelse til klimaudvalget vedr. L 86(bedes omdelt)Der er noget der ikke hænger sammen: Hvis man skal beskattes af noget, må der jo ligge en investeringeller driftsudgift til grund.
E.A.2.1 SL § 6, stk. 1, litra a. DriftsomkostningerDe fradragsberettigede driftsomkostninger er i SL § 6, stk. 1, litra a, beskrevet som"deudgifter, som i årets løb er anvendt til at erhverve, sikre og vedligeholde indkomsten,derunder ordinære afskrivninger".Der skal således foreligge endirekte og umiddelbarforbindelse mellem afholdelsen af udgiften og erhvervelse af indkomsten.Højesteret har i dommenSKM2012.13.HR(tidligere instansSKM2010.76.ØLRfastslået, atved ordet "indkomsten" i SL § 6 a forstås den skattepligtige indkomst, således at udgifter kanfradrages i den skattepligtige indkomst som driftsomkostninger, hvis de anvendt til at erhvervesikre og vedligeholde denskattepligtige indkomst.Dommen omtales nedenfor underE.A.2.1.2.
DVS, at man jo ikke kan beskattes af et provenu, uden at skele til de omkostninger der er forbundet med atskabe dette.Skattevæsenet kan som udgangspunkt kun blande sig i arten af udgifter. Ikke i størrelsen.Altså: Butik A får nyt inventar. De kunne have sparet 50% på at købe sidste års farve, men valgte dette års.Det kan skattevæsenet ikke blande sig i. Kun i om inventaret er relevant i forhold til den kerneforretning derer registreret i CVR registret. Altså, man kan i almindelighed ikke trække en mejetærsker fra hvis man har etrevisionsfirma.Den direkte og umiddelbare forbindelse mellem afholdelsen af udgiften og erhvervelsen afindkomsten, må siges at være til stede, når man producerer energi ved hjælp af et VE-anlæg.

Min konklusion er: Hvis man sælger strøm, uanset hvordan den er produceret, og der ved salget

foreligger en indtægt som ønskes beskattet; så skal der foretages fradrag for investeringer og

driftsudgifter.

Med venlig hilsenErik Lang