Skatteudvalget 2012-13
L 218 Bilag 5
Offentligt
1258521_0001.png
1258521_0002.png
J.nr. 13-0066092Den10. juni 2013
TilFolketinget – Skatteudvalget
Vedrørende L 218 - Forslag til Lov om Lov om ændring afselskabsskatteloven,lovomafgiftaflønsumm.v.,kulbrinteskatteloven og forskellige andre love (Aftaler om VækstplanDK m.v. - nedsættelse af skattesatsen for selskaber, forhøjelse aflønsumsafgiften for finansielle virksomheder og fastholdelse afselskabsskattesatsen for kulbrinteindkomst m.v.)Til udvalgets orientering fremsendes høringssvar af 28. maj 2013 fra Landbrugog Fødevarer og kommentar til henvendelsen.
Holger K. Nielsen
/ Lise Bo Nielsen
1/2
Landbrug og Fødevarer bemærker, at de repræsenterer et konkurrenceudsat ogstærkt eksportintensivt erhverv. I 2012 udgjorde fødevareklyngens samledeeksport 148 mia. kr., og der var 183.000 personer beskæftiget i fødevareklyn-gen. Erhvervet er stærkt afhængigt af et konkurrencedygtigt omkostningsni-veau for at producere, eksportere og skabe arbejdspladser i Danmark.Landbrug og Fødevarer er derfor meget tilfreds med, at et bredt politisk flertalmed aftalerne om Vækstplan DK har taget fat på at forbedre konkurrenceev-nen ved at reducere omkostningsbelastningen for produktionserhvervene iDanmark. Landbrug og Fødevarer kan derfor bakke fuldt op om intentionernei de foreliggende lovforslag.Vedrørende L 218 mener Landbrug og Fødevarer, at det overordnet set kanbetragtes som positivt, at man letter skattetrykket på erhvervslivet, hvilketbidrager til at forbedre de generelle rammevilkår. Landbrug & Fødevarer me-ner dog, at selskabsskatten er et ineffektivt instrument til at sikre vækst ogbeskæftigelse. Hovedparten af danske virksomheder betaler ikke selskabsskat,og beskæftigelseseffekten er ca. dobbelt så stor ved at lempe erhvervets afgif-ter i stedet.I forhold til syge- og arbejdsskadeforsikringer mener Landbrug og Fødevarer,at det er positivt, at man med forslaget indfører fradrag for selvstændiges ogmedhjælpende ægtefællers syge- og arbejdsskadeforsikring. De anbefaler dog,at virkningstidspunktet for fradrag for selvstændiges syge- og arbejdsskadefor-sikringer ændres til indkomståret 2013, frem for først for 2015.

Hertil bemærkes:

Høringssvaret fra Landbrug og Fødevarer er indkommet rettidigt, men er veden beklagelig fejl ikke blevet indarbejdet i høringsskemaet til Skatteudvalget.Skatteministeren noterer sig med tilfredshed, at Landbrug og Fødevarer bak-ker fuldt ud op om intentionerne bag lovforslaget.Med hensyn til L 218 henviser jeg til tidligere fremsendt høringsskema,jf. L218 bilag 4og min kommentar til Akademikernes Centralorganisation for såvidt angår selskabsskattenedsættelsen, og til Videncentret for Landbrug for såvidt angår selvstændigt erhvervsdrivendes fradrag for frivillige syge- og ar-bejdsskadeforsikringer.
2/2