Transportudvalget 2012-13
L 156
Offentligt
1234774_0001.png
MINISTEREN
TransportudvalgetFolketinget
DatoJ. nr.
9. april 20132012-2770
Frederiksholms Kanal 27 F1220 København KTelefon41 71 27 00
Transportudvalget har i brev af 19. marts 2013 stillet mig følgende spørgsmålvedrørende L 156 - Om elektrificering af jernbanen. Af transportministeren(Henrik Dam Kristensen), som jeg hermed skal besvare. Spørgsmålet er stilletefter ønske fra Henning Hyllested (EL).

Spørgsmål nr. 1:

Ministeren bedes gøre rede for, hvilke delstrækninger medhastighedsnedsættelse, der findes på Lunderskov-Esbjerg-banen, hvad erårsagerne hertil, og om de pågældende delstrækninger vil blive opgraderet tilden strækningshastighed, der vil være gældende for hele banestrækningen, nården er blevet rest-immuniseret og elektrificeret.

Svar:

Som bekendt omhandler lovforlaget elektrificering af jernbanen generelt.Jeg har forelagt spørgsmålet, der specifikt omhandler elektrificering afstrækningen Esbjerg – Lunderskov for Banedanmark, som oplyser, at:”Der er bl.a. hastighedsbegrænsninger på Esbjerg stationsområde og i beggeretninger på strækningerne Lunderskov – Vejen, Holsted – Gørding, Gørding –Bramming og Vejen – Holsted.Årsagerne hertil er konstruktionen under sporet samt kurver og skinnetyper pådele af strækningen, som ikke er egnet til kørsel med op til 180 km/t.Elektrificering af strækningen medfører i sig selv ikke en opgradering afstrækningshastigheden, og de pågældende delstrækninger vil derfor ikke bliveopgraderet som en del af elektrificeringsprojektet.”
Medvenlighilsen
Henrik Dam Kristensen