Udvalget for Landdistrikter og Øer 2012-13
L 149 Bilag 8
Offentligt
1227049_0001.png
1227049_0002.png
Folketingets udvalg vedrørende by ,bolig og landdistrikter.Vedr. lovforslag no. 1149 til lov om ændring af lov om midlertidig regulering afboligforholdene.(Benyttelse af helårsboliger til fritidsformål.
Jeg har med stor interesse læst ovennævnte lovforslag no. 1149.Jeg bor i Varpelev i Stevns kommune. Varpelev er en lille landsby med mange gamlehuse som er meget vanskelig omsættelige.Den 1. september 2011 fremsendte jeg nedennævnte ansøgning til Stevns kommune:Citat:Stevns kommune.Varpelev 1.september 2011Vedr: Ansøgning om landzonetilladelse til udstykning af en parcel tilhelårsbeboelse på matr. 7-a Varpelev By, Varpelev i henhold tilplanlovens § 35 med ændring i henhold til lov no. 424.Hermed fremsender jeg ansøgning om landzonetilladelse til udstykningaf en parcel til helårsbeboelse på matr. 7 a Varpelev.I henhold til lov no.424 af 10.maj 2011 vedrørende ændring afplanlovens § 35 bedes De venligst fremsende landzonetilladelse tiludstykning af en byggegrund på op til 3000 kvmMed venlig hilsenGårdejerLizzi HansenVarpelev Bygade 2, 4652 HårlevAnsøgnings skema: bilag 1-2-3Forslag til udstykning: bilag 4-5Brev fra Landmålergården: bilag 6Citat slut.Stevns kommune har den 14.marts 2013 godkendt lokalplan no. 139 .
Med denne baggrund ønsker jeg at frasælge det gamle stuehus ca. 1876.Stuehuset er dækket af lokalplan 124 .Det fremlagte lovforslag vil lette omsætningen af fast ejendom i en landsby som Varpelev.Med de gode trafikforbindelse vi har (der er ½ time drift med regionalbanen) til Køge,København, Roskilde og Næstved vil interessen for "flexboliger" forøge og lette salget afboliger i de små landsbyer.
I bemærkningerne til lovforslaget står der følgende:En sælger eller en køber har dog ikke krav på, at kommunalbestyrelsen afgiver ensådan tilkendegivelse, og hvis den gives ,er den ikke bindende forkommunalbestyrelsen.

Det er et helt nyt retsprincip der hermed indføres.

Det vil kun medfører uendelige forhandlinger mellem sælger, køber og kommunen omhvorvidt kommunen vil give de fornødne tilladelser efter købet af ejendommen.På denne måde umuliggør man omsætningen af fast ejendom i stedet for at letteomsætningen.Hvem vil købe en ejendom, når der i loven står at kommunen ikke er forpligtet af sintidligere tilladelse.?Jeg har i forbindelse med lokalplan plan 124 oplevet at Stevns kommune forsøgte at løbefra tidligere tilsagn .Kommunens advokat påpegede overfor Stevns kommune, at hvis denikke overholdt de givne tilsagn, blev kommunen erstatnings pligtig.Herefter blev lokalplanen udarbejdet uden problemer.Derfor nytter det ikke at indføre i loven at kommunens tilsagn ikke er retsgyldig.Jeg håber at den omtalte tekst fjernes fra loven.Med venlig hilsenLizzi HansengårdejerVarpelev Bygade 2,4652 Hårlev