Udvalget for Landdistrikter og Øer 2012-13
L 149 Bilag 7
Offentligt
1226449_0001.png
1226449_0002.png
1226449_0003.png
1226449_0004.png
Til lovforslag nr.L 149
Folketinget 2012-13
Betænkning afgivet af Udvalget for Landdistrikter og Øer den 0. april 2013
Udkasttil
Betænkningover
Forslag til lov om ændring af lov om midlertidig regulering af boligforholdene(Benyttelse af helårsboliger til fritidsformål)[af ministeren for by, bolig og landdistrikter (Carsten Hansen)]1. UdvalgsarbejdetLovforslaget blev fremsat den 20. februar 2013 og var til1. behandling den 26. februar 2013. Lovforslaget blev efter1. behandling henvist til behandling i Udvalget for Landdi-strikter og Øer.MøderUdvalget har behandlet lovforslaget i <> møder.HøringEt udkast til lovforslaget har inden fremsættelsen væretsendt i høring, og ministeren for by, bolig og landdistrikter-sendte den 11. januar 2013 dette udkast til udvalget, jf. ULØalm. del – bilag 68. Den 21. februar 2013 sendte ministerenfor by, bolig og landdistrikter de indkomne høringssvar oget notat herom til udvalget.Skriftlige henvendelserUdvalget har i forbindelse med udvalgsarbejdet modtagetskriftlige henvendelser fra Business LF og Nykredit.[Ministeren for by, bolig og landdistrikter har over forudvalget kommenteret de skriftlige henvendelser til udval-get. ]DeputationerEndvidere har følgende mundtligt over for udvalget rede-gjort for deres holdning til lovforslaget:SpørgsmålUdvalget har stillet 13 spørgsmål til ministeren for by,bolig og landdistrikter til skriftlig besvarelse[, som dennehar besvaret. ]2. Indstillinger [og politiske bemærkninger]<>Inuit Ataqatigiit, Siumut, Sambandsflokkurin ogJavnaðarflokkurin var på tidspunktet for betænkningens af-givelse ikke repræsenteret med medlemmer i udvalget oghavde dermed ikke adgang til at komme med indstillingereller politiske udtalelser i betænkningen.En oversigt over Folketingets sammensætning er optrykti betænkningen.
Annette Lind (S)nfmd.Bjarne Laustsen (S) Jeppe Kofod (S) John Dyrby Paulsen (S) Lennart Damsbo-Andersen (S)Simon Kollerup (S) Troels Ravn (S) Camilla Hersom (RV) Andreas Steenberg (RV) Lotte Rod (RV) Sanne Rubinke (SF)Steen Gade (SF) Özlem Sara Cekic (SF) Lars Dohn (EL) Henning Hyllested (EL) Erling Bonnesen (V) Eva Kjer Hansen (V)Hans Christian Schmidt (V)fmd.Thomas Danielsen (V) Esben Lunde Larsen (V) Flemming Damgaard Larsen (V)
DokumentIdJournalnummer
2
Anni Matthiesen (V) Louise Schack Elholm (V) Mette Hjermind Dencker (DF) Karina Adsbøl (DF) Morten Marinus (DF)Bent Bøgsted (DF) Leif Mikkelsen (LA) Vivi Kier (KF)Inuit Ataqatigiit, Siumut, Sambandsflokkurin og Javnaðarflokkurin havde ikke medlemmer i udvalget.
Venstre, Danmarks Liberale Parti (V)Socialdemokratiet (S)Dansk Folkeparti (DF)Radikale Venstre (RV)Socialistisk Folkeparti (SF)Enhedslisten (EL)
474422171612
Liberal Alliance (LA)Det Konservative Folkeparti (KF)Inuit Ataqatigiit (IA)Siumut (SIU)Sambandsflokkurin (SP)Javnaðarflokkurin (JF)
981111
3
BilagOversigt over bilag vedrørende L 149Bilagsnr. Titel1Høringsnotat og høringsvar, fra ministeren for by, bolig og landdistrik-ter2Orientering om L 149, fra ministeren for by, bolig og landdistrikter3Udkast til tidsplan for udvalgets behandling af forslaget4Henvendelse af 25/2-13 fra Nykredit5Henvendelse af 26/2-2013 fra Business LF6Tidsplan for udvalgets behandling af forslagetOversigt over spørgsmål og svar vedrørende L 149Spm.nr.1TitelSpm. om kommentar til henvendelse af 25/2-13 fra Nykredit, jf. L 149- bilag 4, til ministeren for by, bolig og landdistrikter[, og ministerenssvar herpå]Spm. om kommentar til henvendelsen af 26/2-13 fra Business LF, jf.L 149 - bilag 5, til ministeren for by, bolig og landdistrikter[, og mini-sterens svar herpå]Spm. om weekendattesterne, til ministeren for by, bolig og landdi-strikter[, og ministerens svar herpå]Spm. om tilladelser i strid med planloven, til ministeren for by, boligog landdistrikter[, og ministerens svar herpå]Spm. om forskellen på weekendattester og flexboligtilladelser, til mi-nisteren for by, bolig og landdistrikter[, og ministerens svar herpå]Spm., om lovforslaget påvirker sommerhusreglen, til ministeren forby, bolig og landdistrikter[, og ministerens svar herpå]Spm. om tilladelse til køber, til ministeren for by, bolig og landdistrik-ter[, og ministerens svar herpå]Spm. om pligt for kommunerne til at foretage en høring, før kommu-nalbestyrelsen træffer beslutning om at anvende muligheden med lov-forslaget til at tillade benyttelse af helårsboliger til fritidsformål, tilministeren for by, bolig og landdistrikter[, og ministerens svar herpå]Spm. om, hvorfor tilladelserne gives som personlige tilladelser og ik-ke som tilladelser, der følger boligen eller boligerne i et område, tilministeren for by, bolig og landdistrikter, og ministerens svar herpåSpm. om, hvordan de foreslåede regler vil virke og skal administreresi praksis, til ministeren for by, bolig og landdistrikter[, og ministerenssvar herpå]Spm., om en personlig tilladelse kan fratages personen igen, udenejerskifte, og imod personens ønske, men med andre begrundelser, tilministeren for by, bolig og landdistrikter[, og ministerens svar herpå]Spm. om, hvilke nye beføjelser kommunerne som konsekvens af lov-forslaget får til bekæmpelse af forfald af boliger, til ministeren for by,bolig og landdistrikter[, og ministerens svar herpå]Spm., om kommunerne i dag ikke har mulighed for at give weeken-dattester og lovforslaget derfor ikke giver kommunerne nye beføjelser
2
345678
9
10
11
12
13
4
i bekæmpelsen af forfald af boliger, til ministeren for by, bolig oglanddistrikter[, og ministerens svar herpå]