L 59 Forslag til lov om ændring af lov om finansiel virksomhed, lov om værdipapirhandel m.v., lov om forebyggende foranstaltninger mod hvidvask af udbytte og finansiering af terrorisme og forskellige andre love samt ophævelse af lov om pengesedler i Grønland.

(Bevilling af engagementer, obligatorisk anvendelse af danske regnskabsregler, tilladelse til og tilsyn med auktionsplatform for handel med CO2-kvoter og fælles datacentraler m.v.).

Af: Erhvervs- og vækstminister Ole Sohn (SF)
Udvalg: Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget
Samling: 2011-12
Status: Stadfæstet

Om lovforslaget

Sagsgang:
Fremsat 14-12-2011
1. behandlet / henvist til udvalg 26-01-2012
Betænkning afgivet 09-02-2012
2. behandlet/direkte til 3. behandling 21-02-2012
3. behandlet, vedtaget 23-02-2012
Ministerområde:
Erhvervs- og Vækstministeriet
Resumé:
Loven gennemfører en række initiativer som opfølgning på den finansielle krise. Initiativerne vedrører bl.a. finansielle virksomheders bevilling af engagementer, tilsyn med fælles datacentraler og tilpasning af værdipapirhandelsloven på baggrund af CO2-auktioneringsforordningen og det nye prospektdirektiv fra EU.
Loven indebærer en ændring af pligten til at aflægge regnskab efter danske regnskabsregler, og der lægges op til, at det fremover er den finansielle virksomhed selv, der kontraherer med en sagkyndig i de tilfælde, hvor Finanstilsynet påbyder en virksomhed at få foretaget en uvildig undersøgelse.
Afstemning:
Vedtaget 106 stemmer for forslaget (V, S, DF, RV, SF, EL, KF) 5 stemmer imod forslaget (LA) 0 stemmer hverken for eller imod forslaget