L 49 Forslag til lov om ændring af lov om valg til Folketinget.

(Bedre udnyttelse af Folketingets medlemsboliger, præciseringer vedrørende medlemsbolig- og boliggodtgørelsesordningerne, mere fleksible regler for kørselsgodtgørelse til Folketingets medlemmer m.v.).

Udvalg: Udvalget for Forretningsordenen
Samling: 2011-12
Status: Stadfæstet

Om lovforslaget

Sagsgang:
Fremsat 08-12-2011
1. behandlet / henvist til udvalg 07-02-2012
Betænkning afgivet 22-02-2012
2. behandlet/direkte til 3. behandling 01-03-2012
3. behandlet, vedtaget 13-03-2012
Ministerområde:
Folketinget
Resumé:
Loven har til hovedformål at sikre, at de lejligheder, som Folketinget råder over til brug for medlemmerne, udnyttes på den bedst mulige måde. Det sker ved at indføre en ordning, hvorefter medlemmer, som ikke efter de almindelige betingelser herfor er berettiget til at få en medlemsbolig stillet til rådighed, alligevel efter ansøgning vil kunne bebo eventuelle uudnyttede medlemsboliger. Loven giver endvidere Folketingets formand bemyndigelse til at bestemme, at et medlem i forbindelse med udførelsen af sit politiske hverv i særlige tilfælde kan modtage befordringsgodtgørelse for kørsel i egen bil, hvis det ikke er muligt eller skønnes hensigtsmæssigt at benytte offentlige transportmidler. Loven indeholder herudover en række mindre ændringer.
Afstemning:
Vedtaget 108 stemmer for forslaget (V,S, DF, RV, SF, EL, LA, KF) 0 stemmer imod forslaget 0 stemmer hverken for eller imod forslaget.