L 196 Forslag til lov om ændring af pensionsbeskatningsloven og forskellige andre love.

(Afskaffelse af fradragsret m.v. for indbetalinger til kapitalpension og adgang til fusion mellem pensionskasser m.v. og forsikringsselskaber m.v.).

Af: Skatteminister Thor Möger Pedersen
Udvalg: Skatteudvalget
Samling: 2011-12
Status: Delt

Om lovforslaget

Sagsgang:
Fremsat 14-08-2012
1. behandlet / henvist til udvalg 20-08-2012
Betænkning afgivet 06-09-2012
2. behandlet/henvist til udvalg 10-09-2012
Delt i:
Ministerområde:
Skatteministeriet
Resumé:
Lovforslaget afskaffer fradrag m.v. for indbetalinger til kapitalpensioner og indeholder følgende elementer:
- Fradrags- og bortseelsesretten for indbetalinger til kapitalpension og supplerende engangsydelser ophæves med virkning fra og med indkomståret 2013.
- De eksisterende kapitalpensioner og supplerende engangsydelser fra en pensionskasse kan overføres eller konverteres til aldersforsikring m.v. mod betaling af afgift.
- Lovforslaget indeholder endvidere et element, der ikke er en del af aftalen om skattereformen. Det foreslås at indføre adgang til skattefrit at fusionere en tværgående pensionskasse m.v. ind i et livsforsikringsselskab ved vederlagsfrit at overdrage pensionskassens egenkapital, pensionsforpligtelser og aktiver til livsforsikringsselskabet.
Lovforslaget udmønter en del af aftalen fra den 22. juni 2012 mellem regeringen (Socialdemokratiet, Radikale Venstre og Socialistisk Folkeparti), Venstre og Det Konservative Folkeparti om en skattereform.
Sambehandlet med: