Skatteudvalget 2011-12
L 44
Offentligt
1063317_0001.png
1063317_0002.png
1063317_0003.png
J.nr. 2011-711-0059Dato: 5. januar 2012
TilFolketinget - Skatteudvalget

L 44 - Forslag til lov om gensidig bistand ved inddrivelse af fordrin-

ger i forbindelse med skatter, afgifter og andre foranstaltninger samt

administrativt samarbejde på beskatningsområdet.

Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 1 af 16. december 2011. Spørgsmå-let er stillet efter ønske fra Ole Birk Olesen (LA).
Thor Möger Pedersen/ Ivar Nordland

Spørgsmål 1:

Vil ministeren redegøre for, hvilke dele af lovforslaget, som Danmark erforpligtet til at gennemføre som følge af EU-direktiver, hvilke dele af lovforslaget som gårvidere end EU-direktiver, og hvilke dele af lovforslaget, som slet ikke udspringer af EU-direktiver?

Svar:

Den ønskede oversigt følger nedenfor.

Element i lovforslag L 44

§1§2§3§4§5§ 6 (ikrafttrædelsesbestemmelse)Stk. 1

Vedrører/kommentar

EU-direktiv (inddrivelsesdirektivet)EU-direktiv (inddrivelsesdirektivet)EU-direktiv (bistandsdirektivet)EU-direktiv (bistandsdirektivet)EU-direktiv (bistandsdirektivet)
EU-direktiver (inddrivelsesdirektivet ogrentebeskatningsdirektivet) samt elementuden for direktiverne
Stk. 2
EU-direktiv (inddrivelsesdirektivet). Styk-ket vil blive ophævet ved ændringsforslag.
Stk. 3
EU-direktiv (bistandsdirektivet)
Stk. 4§ 7 (Færøerne og Grønland)
Element udenfor direktiverneEU-direktiver (inddrivelsesdirektivet og bi-standsdirektivet). De skattelove, som fore-slås ændret ved §§ 8-13, indeholder hverisær tilsvarende bestemmelser om, at lovenikke gælder for Færøerne og Grønland.
§ 8 (skattekontrolloven)Nr. 1Element uden for direktiverne
Nr. 2
Element uden for direktiverne
Nr. 3
Element uden for direktiverne
Nr. 4
EU-direktiv (rentebeskatningsdirektivet)Side 2
samt element uden for direktiverne
Nr. 5
EU-direktiv (rentebeskatningsdirektivet)
Nr. 6
Element uden for direktiverne
Nr. 7
EU-direktiver (bistandsdirektivet og rente-beskatningsdirektivet). Går videre end di-rektiverne: dels refereres også til de øvrigebistandsgrundlag, dels omfatter bemyndi-gelsesbestemmelsen i det foreslåede § 11,stk. 3 al behandling af bistandsanmodnin-ger, uanset om den anden part er et EU-landeller ikke. Det påtænkes at fastsætte, at defrister for sagsbehandlingen, der er fastlagtved bistandsdirektivet, også skal anvendes iforhold til andre aftaleparter.
Nr. 8§ 9 (aktieavancebeskatningsloven)§ 10 (etablerings- og iværksætterkontolo-ven)§ 11 (kildeskatteloven)§ 12 (kursgevinstloven)§ 13 (momsloven)§ 14
EU-direktiv (rentebeskatningsdirektivet)samt element uden for direktiverneEU-direktiv (inddrivelsesdirektivet)EU-direktiv (inddrivelsesdirektivet)EU-direktiver (bistandsdirektivet og inddri-velsesdirektivet)EU-direktiv (inddrivelsesdirektivet)EU-direktiver (inddrivelsesdirektivet og bi-standsdirektivet)Element uden for direktiverne
Side 3