Skatteudvalget 2011-12, Skatteudvalget 2011-12, Skatteudvalget 2011-12
L 30 , L 30 A , L 30 B
Offentligt
1053180_0001.png
1053180_0002.png
J.nr. 2011-511-0079Dato: 7. december 2011
TilFolketinget - Skatteudvalget

L 30 - Forslag til lov om ændring af aktieavancebeskatningsloven, sel-

skabsskatteloven og forskellige andre love (Nedsættelse af grænsen

for finansielle aktiver i forbindelse med succession ved overdragelse

af aktier og justering af rentefradragsbegrænsningsreglerne).

Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 25 af 1. december 2011. Spørgsmå-let er stillet efter ønske fra Ole Birk Olesen (LA).
Thor Möger Pedersen/ Marianne Sigetty

Spørgsmål 25:

Ministeren bedes forklare, hvorfor regeringen betragter en virksomheds investering i aktier,d.v.s. i ejerskab af andre virksomheder, som i mindre grad at være en investering i aktiviteti samfundet, end hvis virksomheden investerede i sin egen produktion.

Svar:

Forklaringen er, at der i forhold til pengetankreglen skal vurderes omfanget af en virksom-heds besiddelse af aktier, der netop ikke afspejler aktive erhvervsinvesteringer, men blot eren del af den passive kapitalbeholdning på linje med obligationer mv.I øvrigt er gældende ret i forhold til spørgsmålet om ejerskab af andre virksomheder såle-des, at afkastet af værdien af aktier i datterselskaber, hvori selskabet direkte eller indirekteejer mindst 25 pct. af aktiekapitalen mv., ikke medregnes ved bedømmelsen af den passivekapitalbeholdning. I stedet medregnes den del af datterselskabets indtægter og aktiver, somsvarer til ejerforholdet. Ved bedømmelsen ses der bort fra indkomst ved udlejning af fastejendom mellem selskabet og et datterselskab eller mellem datterselskaber. Fast ejendom,der udlejes mellem selskabet og et datterselskab eller mellem datterselskaber, og som lejeranvender i driften, anses ved bedømmelsen ikke som en udlejningsejendom.Efter L 30 videreføres gældende ret i forhold til spørgsmålet om ejerskab af andre virksom-heder i den form, hvori den er beskrevet ovenfor.
Side 2