Skatteudvalget 2011-12
L 195 Bilag 43
Offentligt
1151669_0001.png
1151669_0002.png
Dansk MissionsrådDanish Mission Council
Til skatteordfører Jonas Dahl (SF)[email protected]Vedr.: L195 - Forslag til Lov om ændring af ligningsloven kildeskattelo-ligningsloven,ven og personskatteloven (J.nr. 20122012-311-0085)I forbindelse med at ovenstående lovforslag nu er fremsat i Folketinget og ud-ud-valgsarbejdet påbegyndes mandag den 20. august, håber vi, at du har haft mu-mu-lighed for at se og læse de høringssvar, som Dansk Missionsrå Dansk Mis-Missionsråd,sionsråds Udviklingsafdeling, Dansk Ethioper Mission, Luthersk Missionsfor-Missionsfor-ening, Dansk Israelsmission og Danmission indsendte til Skatteministeriet i juli2012 (alle disse høringssvar findes som bilag til L195, fremsendt til Skatteud-Skatteud-valget den 16. august 2012).DATO: 30/08/2012
Som det fremgår af disse høringssvar, vil forslaget om ophævelse af Lignings-Lignings-lovens §33a vedr. skattefritagelse for udsendte medarbejdere få - helt givetutilsigtede men alligevel - drastiske konsekvenser. Fælles for organisationerneer nemlig at udsendelse af medarbejdere er essentielt for deres sociale og hemlighu-manitære arbejde i forbindelse med fattigdomsbekæmpelse i udviklingslandeisær i Afrika og Asien. Her vil vi fremhæve tre pointer fra høringssvarene:

- Forslaget vil medføre en stigning på op til 30 % i driftsudgifterne for orga-

ing

orga-

nisationer, der har udsendte medarbejdere.

Dette vil betyde en kraftig reduktion i antallet af udsendte medarbejde og der-der-med få alvorlige konsekvenser for det udviklingsarbejde som organisationerneudfører sammen med kirkelige partnere i syd. Dansk Missionsråd finder ikke,enat det er rimeligt at belaste private organisationer, der hovedsagligt drives forindsamlede midler, med så store ekstraudgifter til betaling af skat for udsendtemedarbejdere. Ingen ville vel finde en lignende stigning i udgifter for privatevirksomheder rimelig?

- Forslaget vil betyde at op til 20 % af de private indsamlede midler (som bi-

i-

dragyderne kan trække fra i skat i henhold til Ligningslovens §8a) skal ind-

ind-

betales til den danske statskasse i skat for udsendte medarbejdere, som ikke

asse

belaster det danske samfund eller har adgang til danske velfærdsydelser un-

un-

der deres udsendelse.

Dansk Missionsråd forstår ikke logikken i, at private bidrag til humanitære ogkirkelige organisationer, som er skattefrie efter §8a skal beskattes, når de an-vendes til det indsamlede formål: at støtte udsendte arbejderes arbejde til fordelfor verdens fattige. Dette svarer næppe til givernes forventninger om, at støttenudelukkende anvendes til de annoncerede formåendesformål.

- Forslaget vil kun give en beskeden indtægt til den danske statskasse på be-

be-

kostning af den sociale og humanitære hjælp til gavn for verdens fattigste

fattigste.

Dansk Missionsråd foreslår derfor, at danskere, som udsendes til verdens fafat-tigdomsområder og brændpunkter af organisationer godkendt i henhold til Lig-Lig-ningslovens §8a, fortsat kan opnå skattefritagelse i henhold til Ligningslovens§33a. Dette vil ikke være administrativt vanskeligt, men derimod tjene som en
JONAS ADELIN JØRGENSENGeneralsekretær / General Secretary
PETER BANGS VEJ 1DDK-2000 FREDERIKSBERGDANMARK
TEL
+45 39 61 27 77
MOBIL +45 61 67 82 72E-MAIL [email protected]www.dmr.org
Giro (gaver): 900 1883Bank: Danske BankReg.nr. 4190Konto nr. 10838703
anerkendelse af organisationernes humanitære indsats og deres evne til selv atindsamle midler. Dermed kan privat indsamlede midler også anvendes så effek-tivt som muligt til de formål, de er givet til.På forhånd tak for din forståelse.
Lars UdsholtSekretariatslederDansk Missionsråds Udviklingsafdeling
Jonas Adelin JørgensenGeneralsekretærDansk Missionsråd