Skatteudvalget 2011-12
L 194
Offentligt
1151692_0001.png
1151692_0002.png
J.nr. 12-0173669Dato: 29-08-2012
TilFolketinget - Skatteudvalget
L 194 -Forslag til lov om ændring af ligningsloven, lov om en børne- ogungeydelse, personskatteloven m.v. (Skattereformen – forhøjelse af be-skæftigelsesfradraget og topskattegrænsen, ekstra beskæftigelsesfradragfor enlige forsørgere, aftrapning af børne- og ungeydelsen for familiermed høje indkomster m.v.).Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 17 af 21. august 2012. Spørgsmåleter stillet efter ønske fra Ole Birk Olesen (LA).
Thor Möger Pedersen/ Søren Schou
Spørgsmål 17:Vil ministeren stille ændringsforslag om deling af lovforslaget, således atden foreslåede indkomstregulering af børne- og ungeydelsen udskilles til behandling i selv-stændigt lovforslag og de øvrige elementer i lovforslaget i et andet.
Svar:Regeringen har indgået aftale med Venstre og det Konservative Folkeparti om en skattere-form, hvori det bl.a. indgår, at grænsen for topskat hæves, at beskæftigelsesfradraget næ-sten fordobles, og de enlige, der får det ekstra beskæftigelsesfradrag, samlet får en tredob-ling af beskæftigelsesfradraget. En del af finansieringen af skattereformen er en indkomst-aftrapning af børne- og ungeydelsen. Dette finansieringselement har – da der er tale om enindkomstregulering - en tæt sammenhæng med ændringerne i satser og beløbsgrænser i deøvrige elementer i lovforslaget. Jeg finder derfor ikke, at der er grund til at udskille et ele-ment, der har tæt sammenhæng med de øvrige elementer i lovforslaget, og som er en del afden samlede skattereform.
Side 2