Skatteudvalget 2011-12
L 170
Offentligt
1132899_0001.png
1132899_0002.png
J.nr. 2011-711-0068Dato:7. juni 2012
TilFolketinget - Skatteudvalget

L 170 - Forslag til lov om ændring af ligningsloven og forskellige an-

dre love (Skattefri familie- og vennetjenester og skattefritagelse af vis-

se persongruppers indtægter ved arbejde i private hjem samt initiati-

ver rettet mod sort arbejde m.v.).

Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 81 af 6. juni 2012. Spørgsmålet erstillet efter ønske fra Torsten Schack Pedersen (V).
Thor Möger Pedersen/ K.- H. Ludolph

Spørgsmål:

Mener ministeren ikke, at det er en omgåelse af grundlovens § 72, at man indføreren lov, som formelt giver SKAT hjemmel til at føre kontrol på privat ejendom, selvom man ik-ke har et hverken kvalitativt eller kvantitativt erfaringsgrundlag, som dokumenterer, at en sådanhjemmel både er nødvendig og proportional, herunder at den ikke kun er begrundet i SKATsprioritering.

Svar:

Formålet med den foreslåede bestemmelse er at gøre det muligt at kunne afdække, omder er uoverensstemmelser mellem de oplysninger, der meddeles til SKAT, og de faktiske for-hold. Den foreslåede bestemmelse er udtryk for, at Skatteministeriet ønsker at skabe bedre mu-ligheder for at bekæmpe sort arbejde og kontrollere, om moms og A-skat m.v. bliver korrektopkrævet, angivet og afregnet til statskassen – også for så vidt angår den del af det sorte arbej-de, der foregår i en del af privatsfæren.Jeg mener ikke, at den foreslåede bestemmelse er en omgåelse af grundlovens § 72.Som jeg tidligere har oplyst, er der mulighed for, at derkan indføres lovbestemmelser om, at derkan gennemføres kontrol på privat grund uden brug af retskendelse.Skatteministeriet ønsker med den foreslåede bestemmelse at udnytte denne mulighed og skabeen sådan særskilt hjemmel, så det bliver muligt for SKAT at gennemføre kontrol på privatgrund. Jeg skal igen understrege, at der ikke er tale om adgang til den private bolig.
Side 2