Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri 2010-11 (1. samling)
S 1753
Offentligt
1002529_0001.png
1002529_0002.png
Folketingets Lovsekretariat
København, 26. maj 2011Sagsnr.: 10263Dok.nr.: 242484
Folketinget har i skrivelse af 18. maj 2011 (spørgsmål S 1753) anmodet om minbesvarelse af følgende af Ole Hækkerup (S) stillede spørgsmål:

Spørgsmål 1753:

”Hvad kan ministeren oplyse om sin holdning til den fremtidige placering afFødevareregion Øst, der i dag hører hjemme i Ringsted, herunder om ikke ministerenfinder det oplagt, at der er arbejdspladser fordelt over Sjælland, også uden forhovedstadsområdet, samt om det ikke er hensigtsmæssigt, at laboratorium m.v. erplaceret netop tæt ved slagteriet, som er en stor fødevareproducent.”

Svar:

Fødevarestyrelsen har i dag kunder i hele landet og skal derfor naturligvis også værerepræsenteret på Sjælland, herunder Ringsted.Fødevarestyrelsens effektiviseringer gennemføres med en generel målsætning om, at detilsynsførende skal køre direkte fra deres egen bopæl ud til opgaverne i stedet for atskulle bruge tid på at møde på et kontor først. Det betyder, at der fortsat også ermedarbejdere fordelt over Sjælland tæt ved virksomhederne.Fødevarestyrelsen vurderer ikke, at den geografiske beliggenhed af laboratorier errelevant i forhold til at sikre fødevaresikkerheden. Laboratorieaktiviteter og prøverfordeles således i dag mellem Fødevarestyrelsens forskellige laboratorier i henholdsvisAalborg, Esbjerg og Aarhus og ud fra hvert enkelt laboratoriums specialer. Det vil sige,
at prøver også i dag sendes fra f.eks. Ringsted til Aarhus og vice versa. Konkretforventes der aktuelt fortsat laboratorieaktivitet i Ringsted.
Henrik Høegh
/ Kasper Bloch-Jørgensen
2