Skatteudvalget 2010-11 (1. samling)
L 84 Bilag 17
Offentligt
955924_0001.png
955924_0002.png

CPH revision ApS

SkatteudvalgetATT: Thea HalseFolketingetMaster of Tax LawThorbjørn K.K. HenriksenKøbenhavn:Center Boulevard 52300 København VTelefon: +45 70 20 83 68E-mail: [email protected]Date: 10. februar 2011
Vedr. Høring af L 84
Skattefri virksomhedsomdannelse til udenlandsk selskab:I skrivelse af 15. december 2010 havde vi stillet skatteministeren 5 spørgsmål, men vi må desværreerkende, at skatteministeren kun har valgt at svare på to af dem. Vi antager, at dette skyldes ministerenstidsmæssige pressede situation.Ministeren mangler således at svare på følgende spørgsmål:Spørgsmål 1:Er L 84 gennemført i erkendelse af, at det er EU-ulovligt at give danske selskaber monopol på at være detmodtagende selskab i en skattefri virksomhedsomdannelse?Spørgsmål 2:Er ministeren også enig i, at der kan ske skattefri virksomhedsomdannelse til australske skuffe-aktieselskaber, hvis disse skuffe-aktieselskaber er født med dansk ledelse, og dermed fra fødslen eromfattet af selskabsskatteloven § 1, stk. 6.?Spørgsmål 3:Erkender skatteministeren nu, at et australsk aktieselskab, der bliver skattemæssigt hjemmehørende iDanmark, kan indgå i en skattefri fusion med et dansk anpartsselskab, selvom der ikke er selskabsretligefusionsregler til at implementere fusionen.?
Master Of Tax LawCopenhagen Business School
Spørgsmål 2 er som sagt afledt af lovbemærkningerne til L 84, hvor der står:”De udenlandske selskaber, der således foreslås omfattet af virksomhedsomdannelsesloven, sidestillesogså i andre sammenhænge med danske aktie- og anpartsselskaber. Eksempelvis sidestilles de pågældendeudenlandske selskaber med danske aktie- og anpartsselskaber i relation til fusionsskattelovens regler.”
************
Med venlig hilsen
Thorbjørn K.K. HenriksenMaster of Tax Law
2