Skatteudvalget 2010-11 (1. samling)
L 81 Bilag 3
Offentligt
919555_0001.png
919555_0002.png
919555_0003.png
919555_0004.png
J.nr. 2010-351-0035Dato: 22. november 2010
TilFolketinget - Skatteudvalget
Til udvalgets orientering vedlægges høringsskema samt demodtagne høringssvar vedrørende forslag til lov om æn-dring af kildeskatteloven (Ændring af skatteordningen forudenlandske forskere og nøglemedarbejdere).
Troels Lund Poulsen/Erik Jørgensen

Høringsparter

AdvokatrådetArbejderbevægelsens Er-hvervsrådDanmarks Idræts-Forbund

Høringssvar

Der er ikke modtaget hø-ringssvarDer er ikke modtaget hø-ringssvarDIF noterer sig med til-fredshed, at lovforslaget ik-ke indeholder bestemmelserom, at særlige brancher ikkekan gøre brug af den særligeskatteordning. DIF hilser li-geledes velkommen, at ord-ningen nu foreslås at kunneanvendes i fem år til 26 pct.skat i stedet for den nuvæ-rende ordning. DIF mener,at den nye 10-årsfrist kangøre det vanskelige at ”lok-ke” yngre danske sports-stjerner hjem igen, men dadenne ændring gælder allebrancher, tager DIF dette tilefterretning og har ikkeyderligere bemærkninger.Danmarks Rederiforeningser positivt på de foreslåedeændringer og har ikke mate-rielle bemærkninger.Dansk Arbejdsgiverforeningmeddeler, at man ikke øn-sker at afgive bemærknin-ger, da spørgsmålet falderuden for foreningens virke-felt.Der er ikke modtaget hø-ringssvarDansk Industri anfører, atman i en årrække har advo-keret for en forbedring afforskerskatteordningen, ogat den foreslåede ordningafgjort er en samlet forbed-ring i forhold til i dag.Der er ikke modtaget hø-ringssvar

Bemærkninger hertil

Høringssvaret giver ikke an-ledning til bemærkninger.
Danmarks Rederiforening
Høringssvaret giver ikke an-ledning til bemærkninger.
Dansk Arbejdsgiverforening
Høringssvaret giver ikke an-ledning til bemærkninger.
Dansk ErhvervDansk Industri
Høringssvaret giver ikke an-ledning til bemærkninger.
Den Danske Skatteborger-forening
Side 2
Erhvervs- og Selskabsstyrel- CKR kommenterer forsla-Opfattelsen af den manglen-sens Center for Kvalitet igets erhvervsøkonomiske og de konsekvensrettelse måErhvervsRegulering (CKR) administrative konsekvenser bero på en fejllæsning.for erhvervslivet. CKR gørendvidere opmærksom på enmuligvis manglende konse-kvensændring i lovens § 48F, stk. 2, hvor man mener, at4. pkt. bør udgå.Foreningen af Statsautorise-rede RevisorerForeningen Danske Reviso-rerForeningen RegistreredeRevisorerDer er ikke modtaget hø-ringssvarDer er ikke modtaget hø-ringssvarForeningen er overordnetpositivt indstillet i forhold tilde foreslåede forbedringer,men man kan ikke støtte dennye 10-årsregel. Denne regelvil kunne bevirke, at medar-bejdere/forskere vil undladeat vende tilbage til Danmarkigen, hvilket vil medføre ettab af viden for Danmark.Som det nævnes i bemærk-ningerne til lovforslaget, vilpersoner, som har et forud-gående tilknytningsforholdtil Danmark være mindrepåvirkelige over for skatte-ændringer end personer, derikke har et sådant tilknyt-ningsforhold. Det må for-modes, at personer med etforudgående tilknytnings-forhold til landet vil haveandre incitamenter end derent skattemæssige til at bo-sætte sig i Danmark igen.Det kan være af familie-mæssige eller andre årsager.
Kommunernes Landsfor-eningFirmaet AGITO
Der er ikke modtaget hø-ringssvarFirmaet AGITO rejser føl-gende spørgsmål:Kan en person, der pr.31.12.2010 har været ansat36 måneder under den gæl-dende ordning fortsætte to årmere på forskerskat underden nye ordning, når ansæt-telseskontrakten fortsat lø-ber (til almindelig beskat-ning, hvis de gældende reg-ler opretholdes), og betin-gelserne i øvrigt fortsat eropfyldt [hvorved må forståsvederlagskrav m.v.]?AGITO foreslår, at en sådanSpørgsmålet er forstået så-ledes, at de 36 måneder på25 pct. skat under den gæl-dende ordning udløber præ-cis den 31.12.2010. Underdenne forudsætning er sva-ret på AGITO’s spørgsmåler nej, hvilket fremgår aflovforslagets § 2, stk. 3.
Medarbejderen i eksempletSide 3
person skal kunne fortsætte ito år på 26 pct. skat. Be-grundelsen er, at personenfortsat har til hensigt at ar-bejde i Danmark via sinindgåede kontrakt for 2011og frem, og at alle betingel-ser for fortsat anvendelse afforskerskatteordningen vilvære opfyldt.
har indgået en ansættelses-kontrakt for 2011 og fremog har således allerede ind-rettet sig på de almindeligevilkår.
Side 4