Skatteudvalget 2010-11 (1. samling)
L 80
Offentligt
929013_0001.png
929013_0002.png
J.nr. 2010-231-0039Dato: 7. december 2010
TilFolketinget - Skatteudvalget
L 80. Forslag til lov om ændring af lov om afgift af elektri-citet, lov om kuldioxidafgift af visse energiprodukter, -registreringsafgiftsloven, momsloven og forskellige andrelove (Ændrede fordelingsregler på kraftvarmeområdet, for-øgelse af fradrag for moms på hotelydelser og færdselsska-dede køretøjer).Herved sendes svar på spørgsmål nr. 2 af 1. december2010. Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Anne GreteHolmsgaard (SF).
Troels Lund Poulsen/Lene Skov Henningsen

Spørgsmål:

Kan ministeren bekræfte, at de foreslåede ændringer vedrørende kraftvarme vilmedføre, at det vil blive dyrere for forbrugere, der ønsker at skifte fra individuelt olie- oggasfyr til fjernvarme fra kraftvarme, hvorfor incitamentet hertil udhules?

Svar:

Forslaget er en del af aftalen om finansloven for 2011. I tillæg til at være et finansie-ringsinstrument har forslaget den positive effekt, at det øger værkernes tilskyndelse til atanvende vedvarende energi, og på denne måde bidrager til sikring af Danmarks internatio-nale forpligtelser vedrørende andelen af vedvarende energi.Det fremgår af bemærkningerne til lovforslaget, at det i beskedent omfang vil reducere til-skyndelsen til udskiftning af individuelle olie- og gasfyr med kraft- og fjernvarme, der ho-vedsageligt stammer fra kvoteomfattede værker. Der er imidlertid stor usikkerhed forbun-det med vurderingen af omfanget af denne effekt. Det bemærkes i den forbindelse, at så-fremt afgiftsstigningen forudsættes overvæltet på varmekunderne, vil forslaget alene øgevarmeregningen med ca. 235 kr. pr. år for et parcelhus, der opvarmes med fossil kraftvar-me.Man skal samtidig huske på, at hvis en lidt højere afgiftsbelastning overvæltes i prisen påfjernvarme, vil dette i sig selv være et incitament til, at fjernvarmekunderne sparer på var-meforbruget og dermed i sidste ende resultere i en besparelse af brændselsforbruget og enreduktion af CO2-udledningen.
Side 2