Skatteudvalget 2009-10
L 216
Offentligt
851473_0001.png
851473_0002.png
J.nr. 2010-231-0030Dato: 22. maj 2010
TilFolketinget - Skatteudvalget

L 216 - Forslag til Lov om ændring af øl- og vinafgiftsloven, spiritus-

afgiftsloven, tobaksafgiftsloven og lov nr. 524 af 12. juni 2009 om æn-

dring af lov om afgift af chokolade- og sukkervarer m.m., lov om af-

gift af konsum-is, lov om tobaksafgifter og lov om afgift af øl, vin og

frugtvin m.m (Forhøjelse af tillægsafgiften for alkoholsodavand, ind-

førelse af tillægsafgift for cider- og frugtvinsbaserede alkoholsoda-

vand og forhøjelse af tobaksafgiften).

Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 2 af 19. maj 2010.
Troels Lund Poulsen/ Susanne Reinholdt Andersen

Spørgsmål 2:

Er der noget til hinder for, at der kan laves en entydig og klar definition af,hvad original cider er, med henblik på at original cider kan fritages for tillægsafgift, oghvad vil provenukonsekvensen af en sådan afgiftsfritagelse være?

Svar:

Cider produceres på mange måder og varierer meget i alkohol- og frugtindhold. Pro-dukter der må betegne sig som cider kan derfor indeholde alt fra 15 til 100 pct. gæret frugt-saft.Det bemærkes, at cider, der består af 100 pct. gæret frugtsaft ikke er omfattet af tillægsaf-giften. Tillægsafgiften omfatter kun produkter, der er blandingsprodukter og som dermed erblandet med ikke-alkoholholdige drikke såsom vand med eller uden brus, sodavand, frugt-saft, kakaomælk etc.Såfremt også ”original” cider med et frugtindhold på 85 – 99 pct. undtages fra tillægsafgif-ten, vil det åbne nye muligheder for at undgå tillægsafgift på ciderbaserede alkoholsoda-vand. Det er derfor ikke muligt at fritage cider, der er blandingsprodukter.
Side 2