Skatteudvalget 2009-10
L 216 Bilag 29
Offentligt
856586_0001.png

Fra:

jacob rubinovitz [mailto:[email protected]]

Sendt:

31. maj 2010 11:41

Til:

Liza Christensen

Emne:

spørgsmål omkring L216Kære LizaHer er et par spørgsmål til ministeren.Ministerens svar på spørgsål 2 til L216, som også menes at besvare henvendelse ogindsigelse fra Pomona, samt henvendelse fra Handelsselskabet af 2010underbygger sin afvisning af, at man kan administrere rigtig og traditionel cidersom andet end 100% gæret most, med følgende formulering:Såfremt også ”original” cider med et frugtindhold på 85 – 99 pct. undtages fra tillægsafgiften,vil det åbne nye muligheder for at undgå tillægsafgift på ciderbaserede alkoholsodavand.Det er derfor ikke muligt at fritage cider, der er blandingsprodukter.
Handelsselskabet ønsker at spørge ministeren om, hvilke nye muligheder for at undgåtillægsafgiften på ciderbaserede alkoholsodavand, der henvises til i svaret. Det må joforudsættes at der henvises til muligheder der stadig er økonomisk rentable, hvisoriginal cider defineres som et produkt med et frugtindhold på 85-99 pct, og ikke kun deoplagte tekniske. Handelsselskabet ønsker at spørge ministeren om at få fremlagt denkonkrete økonomisk udregning som ligger til grund for ministerens antagelse i svaret påspørgsmål 2 til L216.Handelsselskabet har også fået input fra andre i brancehen der fremfører, at en'kvotaordning' ville være relevant, hvor importører og producenter der behandler enmængde under en fastsat grænse, og iøvrigt overholder en fastlagt defination af cider,der er mindre uhåndterlig end 100% gæret most,( 85% som fremført af Pomona er merehåndterlig), ville kunne fungere. Handelsselskabet ønsker ministerens svar på, hvorvidten sådan ordning ville være mulig.M.v.hJacob Rubinovitz,