Skatteudvalget 2009-10
L 21
Offentligt
750485_0001.png
750485_0002.png
J.nr.Dato: 2. november 2009
TilFolketinget - Skatteudvalget
L 21 - Forslag til Lov om ændring af lov om beskatning af indkomst iforbindelse med kulbrinteindvinding i Danmark (Overdragelse af licens-andele mod betaling af fremtidige efterforskningsomkostninger, finansiel-le indtægter m.v.).Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 2 af 21. oktober. Spørgsmålet er stilletefter ønske af Klaus Hækkerup (S).
Kristian Jensen/ Lise Bo Nielsen

Spørgsmål 2:

Det ønskes oplyst, hvordan det sikres, at koncessions-/licenshaveren afholder de fremtidigeefterforskningsudgifter (f.eks. ved krav om bankgaranti som koncessionsgiveren kan søgefyldestgørelse i).

Svar:

Jeg har forelagt spørgsmål for Energistyrelsen, der har svaret følgende:
” Det følger af undergrundslovens § 5, stk. 3, at tilladelser til efterforskning og indvindingalene kan meddeles til ansøgere, der skønnes at have fornøden sagkundskab og økonomiskbaggrund, og som kan forventes at udøve virksomheden således, at samfundet har mest mu-lig indsigt i og gavn af denne. Allerede i forbindelse med tildeling af tilladelser til efter-forskning og indvinding af olie og naturgas bliver der således foretaget en økonomisk vur-dering af de ansøgende selskaber, sådan at det sikres, at selskaberne i hvert fald på tids-punktet for tilladelsens meddelelse har tilstrækkelig økonomisk baggrund for at kunne på-tage sig forpligtelsen.Hvis andele i en tilladelse ønskes overdraget til et andet selskab, skal overdragelsen god-kendes af Energistyrelsen, der i den forbindelse også foretager en økonomisk vurdering afdet erhvervende selskab for at sikre, at selskabet har tilstrækkelig økonomisk baggrund tilat kunne varetage andelene i tilladelsen.Herudover kan der efter en konkret vurdering til sikring af selskabernes opfyldelse af samt-lige forpligtelser i henhold til tilladelsen stilles krav om, at der stilles sikkerhed i form aff.eks. en moderselskabsgaranti eller en bankgaranti.”
Jeg kan henholde mig til Energistyrelsens svar.
Side 2