Skatteudvalget 2009-10
L 21
Offentligt
752878_0001.png
752878_0002.png
J.nr. 09-180468Dato : 6. november 2009
TilFolketingets Skatteudvalg
L 21 - forslag til lov om ændring af lov om beskatning af indkomst i forbindelsemed kulbrinteindvinding i Danmark (Overdragelse af licensandele med betalingaf fremtidige efterforskningsomkostninger, finansielle indtægter m.v.).Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 18 af 3. november 2009.Spørgsmålene er stillet efter ønske fra Jesper Petersen (SF).
Kristian Jensen
/ Tina R. Olsen

Spørgsmål 18:

"I fortsættelse af ministerens besvarelse af L 21 - spørgsmål 15 bedes oplyst, ompartnerne i DUC ikke opgør deres kulbrinteindkomst med ledsagelse af regnskabfor DUC og deres del af DUC, og dette uden indblanding af anden aktivitet,f.eks. industriel virksomhed, de foretager alene uden deltagelse af de øvrige part-nere i DUC."

Svar:

SKAT har oplyst følgende:”I forbindelse med indsendelsen af selvangivelsen modtager SKAT et regnskab(omkostningsregnskab) eller en form for økonomisk status vedrørende omkost-ninger og investeringer for DUC. I dette regnskab indgår, som udgangspunkt,kun omkostninger forbundet med efterforskning og udvinding af råolie og natur-gas i koncessionsområdet, herunder også årets nettorenteindtægter/-udgifter iDUC.Når én af de tre partnere i DUC aflægger selvangivelse og foretager en opgørelseaf kulbrinteindkomsten, indgår omkostningerne fra DUC-regnskabet, men sel-skabets egne omkostninger kan også indgå, i det omfang de kan henføres til ind-vindingsvirksomheden. Det betyder, at de enkelte deltagere i DUC kan have fi-nansielle indtægter og finansielle udgifter, der indgår i kulbrinteindkomsten, udover deres andel af de finansielle indtægter/udgifter i DUC.Indtægter ved salg af olie og gas indgår ikke i DUC-regnskabet, men opgøres ogmedregnes af de enkelte partnere i selvangivelsen som kulbrinteindkomst.Hertil kommer, at de enkelte deltagere kan have anden aktivitet, f.eks. industrielvirksomhed, og at der kan være finansielle indtægter/udgifter, der vedrører akti-ver og passiver, der er tilknyttet denne virksomhed.Såfremt den kulbrinteskattepligtige har anden aktivitet (anden virksomhed) skalden i selvangivelsen være adskilt fra indkomstopgørelsen efter kulbrinteskattelo-vens kapital 2 og 3A (kulbrinteindkomsten).”