Skatteudvalget 2009-10
L 21
Offentligt
749890_0001.png
749890_0002.png
J.nr. 09-173867Dato : 30. oktober 2009
TilFolketingets Skatteudvalg
L 21 - forslag til lov om ændring af lov om beskatning af indkomst i forbindelsemed kulbrinteindvinding i Danmark (Overdragelse af licensandele med betalingaf fremtidige efterforskningsomkostninger, finansielle indtægter m.v.).Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 17 af 22. oktober 2009.Spørgsmålene er stillet efter ønske fra Jesper Petersen (SF).
Kristian Jensen
/ Tina R. Olsen

Spørgsmål 17:

"Er SKAT i sin kontrol af kulbrinteindkomsten hos koncessionshaverne stødt påfinansielle udgifter (renteudgifter eller tab på finansielle kontrakter, herunderterminskontrakter), hvor modparten er selskaber, hjemmehørende i et skattely-land (det vil sige har skattemæssigt hjemsted i en stat, som Danmark ikke harDBO med)? Er disse selskaber koncerninterne eller koncerneksterne?"

Svar:

SKAT har oplyst følgende:”For så vidt angår kulbrinteskatteindkomsten er SKAT ikke i de i spørgsmål 16nævnte indkomstår 2005-2008 stødt på tilfælde hos kulbrinteskattepligtige, hvorfinansielle udgifter kan henføres til aftaler/transaktioner, hvor modparten er sel-skaber, der har skattemæssigt hjemsted i et skattelyland.Det skal dog bemærkes, at oplysningerne typisk ikke vil fremgå direkte af sel-skabernes selvangivelser men kræver en dyberegående undersøgelse af selska-bernes forhold. SKATs udvælgelse af selskaber til sådanne nærmere undersøgel-ser foretages med udgangspunkt i en konkret risikovurdering i henhold til ind-satsstrategien, som er den bærende strategi i SKAT.For så vidt angår indkomstår, der ligger før 2005, er det set i et enkeltståendetilfælde. I det pågældende tilfælde var der tale om en aftale med et koncernin-ternt selskab.”