Skatteudvalget 2009-10
L 21
Offentligt
750522_0001.png
750522_0002.png
J.nr.Dato: 2. november 2009
TilFolketinget - Skatteudvalget
L 21 - Forslag til Lov om ændring af lov om beskatning af indkomst i for-bindelse med kulbrinteindvinding i Danmark (Overdragelse af licensande-le mod betaling af fremtidige efterforskningsomkostninger, finansielleindtægter m.v.).Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 13 af 22. oktober 2009. Spørgsmålet erstillet efter ønske af Jesper Petersen (SF).
Kristian Jensen/ Lise Bo Nielsen

Spørgsmål 13:

Der bedes nærmere redegjort for det beregnede provenutab på 5 mio. kr. årligt (beregnings-forudsætninger m.v.), jf. lovforslagets bemærkninger under pkt. 4. Er der her tale om denforventede nedgang i skatteindtægter i 2010 på grund af udskudt beskatning ved afhændel-ser i 2010, eller er der tale om rentetabet på grund af den udskudte beskatning? I sidstnævnte fald bedes oplyst, hvilken rentefod, der er brugt.

Svar:

Det er vurderet, at forslaget medfører et årligt provenutab på 5 mio. kr. i 2010. Tabet opstårsom følge af, at selskaberne, der farmer ud, ikke skal betale kulbrinteskat ved afståelsen afden andel af deres licens, som betales med afholdelse af fremtidig efterforskningsudgifter.Provenutabet er beregnet på baggrund af størrelsen af de efterforskningsprogrammer, der ifølge Energistyrelsen foreligger og hvor det er vurderet, at selskaberne eventuelt vil kunnefå brug for hjælp til at gennemføre efterforskningsprogrammerne.De pågældende selskaber, har ikke og har heller ikke haft produktion tidligere. Dermed harselskaberne ikke eventuelle fremførte underskud, der kan modregnes i kulbrinteindkomstenved salg af licensen. Desuden vil disse selskaber risikere ikke at kunne udnytte fradraget,når efterforskningsomkostningerne senere afholdes.På den baggrund er det antaget, at ca. 45 mio. kr. potentielt vil blive farmet ud. Det antagesat beløbet fordeles jævnt over efterforskningsperioden på 6 år, svarende til 7,5 mio. kr.Skatteværdien af dette er 5 mio. kr. årligt.
Side 2