Skatteudvalget 2009-10
L 202 Bilag 30
Offentligt
838695_0001.png
838695_0002.png
J.nr. 2009-511-0041Dato: 4. maj 2010
TilFolketinget - Skatteudvalget
L 202 - Forslag til Lov om spil.Hermed sendes kommentar til Compu Game A/S og Dansk Automat Ex-pert A/Shenvendelse af 29. april 2010 (L 202 – bilag 19).
Troels Lund Poulsen
/ Lars Henry Nielsen

Henvendelsen:

Compu Game A/S og Dansk Automat Expert A/S (som producerer landbaserede spilleau-tomater) fremhæver i henvendelsen to områder. For det første opfordrer man til, at den for-nødne og nødvendige afskærmning sikres eller subsidiært, at det får konsekvenser for mu-ligheden for at få en tilladelse, hvis der udbydes ulovligt spil før lovforslagets ikrafttrædel-se. For det andet anmodes der om, at lempelserne i lovforslaget i forhold til gældende lovom gevinstgivende spilleautomater træder i kraft samtidig med lovforslagets vedtagelse.Selskabernes ønsker omfatter især en lempelse af bemandingskravet og en lempelse af kra-vet til sikkerhedsstillelse i relation til at få meddelt en tilladelse, idet kommende spilleste-der afventer ikrafttrædelsen af disse lempelser med hensyn til indkøb af nye spilleautoma-ter.

Kommentar:

Angående afskærmning fra lovforslagets vedtagelse til lovforslagets ikrafttrædelse (inter-regnum perioden), så vil denne bestå af det nuværende reklameforbud samt den foreslåetændring af tips- og lottoloven, hvorefter transmission af information på et kommunikati-onsnet til et ulovligt spilsystem (internetadgang) omfattes af formidlingsbegrebet. Beta-lingsblokering vil ikke teknisk være mulig at implementere i overgangsperioden.Rigsadvokaten forventes umiddelbart efter lovforslagets vedtagelse at tage stilling til be-rostillelsen af de verserende straffesager for overtrædelse af tips- og lottoloven, således atbl.a. reklameforbuddet på ny vil medvirke til håndhævelse af tips- og lottolovens bestem-melser.Det er den samlede vurdering, at afskærmning i form af reklameforbud og internetblokeringi overgangsperioden udgør en tilstrækkelig beskyttelse af det lovlig spilmarked.Det vil være en konkret vurdering, hvorvidt en spiludbyderes ulovligt udbud af spil i over-gangsperioden medfører, at denne ikke kan få meddelt en tilladelse til at udbyde spil i med-før af lovforslaget.For så vidt angår en ændring af den nugældende lov om gevinstgivende spilleautomater, så-ledes at lovforslagets lempelse af bemandingskravet og kravet til sikkerhedsstillelse im-plementeres fra lovforslagets vedtagelse, så er det ændringer, som jeg vil overveje nærme-re.
Side 2