Skatteudvalget 2009-10
L 202 Bilag 21
Offentligt
837413_0001.png
837413_0002.png
J.nr. 2009-511-0041Dato: 3. maj 2010
TilFolketinget - Skatteudvalget
L 202 - Forslag til Lov om spil.Hermed sendes kommentar til Advokatfirmaet Plesnershenvendelse af 20.april 2010 (L 202 – bilag 7).
Troels Lund Poulsen/ Lars Henry Nielsen

Henvendelsen:

Advokatfirmaet Plesner – på vegne af Stanleybet International Ltd. - har i sin henvendelsetil Skatteudvalget nævnt tre problemstillinger i forhold til lovforslaget. For det første an-modes der om, at den ny lovgivning indeholder bestemmelser om, at det nuværende mono-pol enten afskaffes eller åbnes for nye aktører, herunder at de nuværende aktiviteter og for-retningssteder genudbydes til nye markedsaktører på lige og ikke-diskrimerende vilkår. Fordet andet ønskes, at der ved fastsættelsen af gebyrerne tages hensyn til selskabernes indtægtmv. For det tredje anses det for ulogisk, at det er tilladt at opstille gevinstgivende spillema-skiner i restauranter med alkoholbevilling, men ikke i spillebutikker. Det anføres, at denneregulering er urimelig og meget restriktiv for udbydere af offlinespil og en konkurrence-mæssig forhindring for de nye aktører på markedet.

Kommentar:

Med lovforslaget er der foretaget en opdeling i monopolspil og spil, der liberaliseres. Jeghar ikke tænkt mig at ændre denne fordeling. Med hensyn til, at de nuværende forretnings-steder mv. skal genudbydes til de nye markedsaktører, har jeg fået oplyst, at en standardforhandlerkontrakten har en gensidig 30 dages opsigelsesvarsel. Der er således ikke umid-delbart noget, der forhindrer de nye markedsaktører i at indgå kontrakter med eksempelviskiosker.I forbindelse med fastsættelsen af gebyrerne skal det bemærkes, at der er stillet spørgsmålfra Anders Samuelsen (LA), jf. spørgsmål 1 og 2, om en differentiering af det årlige gebyrmv. Der foregår i øjeblikket overvejelser om, hvorvidt reglerne vedrørende det årlige gebyrhar den rette udformning. Når disse overvejelser er afsluttet, vil jeg vende tilbage til Skat-teudvalget.Efter lovforslaget er det muligt at stille spilleautomater op i en restauration med alkoholbe-villing og i en spillehal. Dette svarer til de gældende regler i lov om gevinstgivende spil-leautomater, som har haft virkning siden 2001. I dag er der i mange tilfælde knyttet en spil-lehal til en kiosk/spillebutik. Det indebærer, at hvis Stanleybet etablerer en spillebutik iDanmark, vil det være muligt at knytte en spillehal til butikken. Reglerne om opstilling afspilleautomater er derfor ikke en konkurrencemæssig hindring for de nye aktører på marke-det.
Side 2