Boligudvalget 2009-10
L 200
Offentligt
845989_0001.png
845989_0002.png
Folketingets Boligudvalg
DepartementetHolmens Kanal 221060 København K
Tlf. 3392 9300
Dato:17. maj 2010
Fax. 3393 2518E-mail [email protected]
MPK/ J.nr. 2010-529
Under henvisning til Folketingets Boligudvalgs brev af 7. maj 2010 føl-ger hermed socialministerens endelige svar på spørgsmål nr. 15 (BOUL 200).Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Nanna Westerby (SF).
Spørgsmål nr. 15:”Vil ministeren som teknisk bistand udarbejde ændringsforslag, hvor derindføres krav om kommunal godkendelse, hvis en udlejer ønsker at udlejebeboelseslejemål på erhvervslejekontrakt. Den kommunale godkendelseskal afgives på ejendomsniveau med åremålsfastsættelse og skal angivehvor mange lejligheder, der er omfattet?”
Svar:Med spørgsmålet ønskes teknisk bistand til et forslag, der indfører krav omkommunal godkendelse, hvis en udlejer ønsker at udleje beboelseslejemålpå erhvervslejekontrakt. Kravet om kommunal godkendelse er i spørgsmåletformuleret helt generelt og uden tilknytning til bestemte former for udlejning.Der er dermed lagt op til, at beboelseslejemål generelt kan udlejes på er-hvervslejekontrakt, hvis kommunen godkender.På trods heraf er det i det udarbejdede ændringsforslag - ud fra den formo-dede hensigt med forslaget - lagt til grund, at forslaget alene skal omfatteudlejning af boliger til videreudlejning, dvs. den første del af en stråmands-udlejning.Det er endvidere forudsat, at forslaget indgår i L 200 som et supplement tildet heri indeholdte indgreb imod stråmandsudlejning. Forslaget får såledesden virkning, at hovedreglen som foreslås præciseret i L 200 om, at al udlej-ning af boliger er omfattet af lejeloven, vil kunne fraviges, hvis kommunalbe-styrelsen meddeler samtykke.
2
Ændringsforslaget kan herefter udformes således:ÆndringsforslagTil § 11)Efter nr. 1 indsættes som nyt nummer:”01. I§ 1indsættes somstk. 6:”Stk.6.Uanset stk. 1 kan kommunalbestyrelsen give samtykke til, at lejlig-heder og enkeltværelser udlejes i henhold til lov om leje af erhvervslokalermv. når udlejningen udelukkende sker med henblik på fremleje. Kommunal-bestyrelsens samtykke omfatter samtlige lejligheder og enkeltværelser i denejendom, hvortil der søges samtykke. Samtykke gives for en bestemt perio-de, og det skal fremgå, hvor mange lejligheder og enkeltværelser der er iejendommen.””[Kommunal godkendelse ved udlejning på erhvervslejevilkår]
Benedikte Kiær/ Annette Klint Kofod