Erhvervsudvalget 2009-10
L 13
Offentligt
759507_0001.png
ØKONOMI- OGERHVERVSMINISTEREN
18. november 2009

Besvarelse af spørgsmål 3 ad L 13 stillet af Erhvervsudvalget den 16.

november 2009 efter ønske fra Orla Hav (S).

ØKONOMI- OGERHVERVSMINISTERIET
Slotsholmsgade 10-121216 København K

Spørgsmål 3:

Lovforslaget omtaler en række involverede i anvendelse og indsigt iregisteret: Indehavere, bestyrere, dørmænd og andre ansatte. Er dissebetegnelser dækkende for alle de erhverv, der findes irestaurationsbranchen? Mange restauranter er forpagtede eller har andrevilkår. Det er væsentligt med entydighed for at sikre den fornødnetryghed.

Svar:

I lovforslagets § 1, nr. 1, henvises til en række personer, der har direkteadgang til oplysninger registreret i det foreslåede register. Det er de be-greber, der allerede i dag er kendt fra og anvendes i restaurationsloven.Loven og lovforslaget opererer imidlertid ikke med betegnelsen ”forpag-ter”. Hvis en restauration drives af en forpagter, sidestilles forpagterenmed indehaveren, og det er således eksempelvis forpagteren, som skalhave alkoholbevillingen.Det fremgår således af de specielle bemærkninger til lovforslagets § 1, nr.1, at hvor der i forhold til særlige virksomheder er tale om, at den person,der er ansvarlig for driften, ikke formelt er indehaver eller bestyrer, meneksempelvis forpagter, kan videregivelsen også ske til denne.Det er på denne baggrund min opfattelse, at de nævnte betegnelser erdækkende, og at den personkreds, som oplysningerne om restaurations-forbud kan videregives til, er tilstrækkeligt afgrænset.Der henvises i øvrigt til lovforslagets § 1, nr. 1, og bemærkningerne her-til.
Tlf.FaxCVR-nr
33 92 33 5033 12 37 7810 09 24 85
[email protected]www.oem.dk