Skatteudvalget 2009-10
L 112
Offentligt
826958_0001.png
826958_0002.png
J.nr.Dato: 15. april 2010
TilFolketinget - Skatteudvalget
L 112 - Forslag til Lov om ændring af kursgevinstloven og forskellige andrelove (Harmonisering af beskatningen af fordringer i danske kroner og frem-med valuta og nedsættelse af beskatningen af kapitalindkomst mv.).Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 16 af 24. marts 2010. Spørgsmålet erstillet efter ønske af Klaus Hækkerup (S).
Troels Lund Poulsen/ Lise Bo Nielsen

Spørgsmål 16:

Skatteministeren har i sin kommentar til bemærkningerne fra FRR anført, at det kan be-kræftes, at lovforslaget medfører, at der vil være fradrag for tabet, hvis man sælger sin virk-somhed og i den forbindelse erhverver et gældsbrev, og køber senere går konkurs. Det øn-skes oplyst, om der også vil være fradrag, hvis salgssummen er genanbragt skattefrit, og derderfor ikke er betalt skat af fortjenesten.

Svar:

Indledningsvis bemærkes, at genanbringelse af en salgssum eksempelvis efter reglerne iejendomsavancebeskatningslovens § 6A ikke indebærer, at der ikke skal betales skat af eneventuel fortjeneste. Genanbringelsen betyder alene, at beskatningen af fortjenesten udsky-des til det tidspunkt, hvor den ejendom, som fortjenesten er genanbragt i, afstås.Adgangen til genanbringelse af fortjenesten ved salg af en erhvervsejendom skal sikre, atden erhvervsdrivende ikke er tvunget til at reducere sine erhvervsmæssige aktiviteter vedeksempelvis flytning af sin erhvervsmæssige virksomhed fra en ejendom til en anden somfølge af, at afståelsen af ejendommen udløser beskatning.Benyttelsen af de regler i skattelovgivningen, der giver adgang til genanbringelse af en op-nået fortjeneste, vil ikke berøre adgangen til fradrag for tab på et eventuelt gældsbrev ud-stedt i forbindelse med den første afståelse.
Side 2