2008-09
S 3091
Offentligt
733643_0001.png
KLIMA- OG ENERGIMINISTERIET
MINISTEREN
Folketingets LovsekretariatChristiansborg1240 København K
Dato 25. september 2009
Folketingsmedlem Ida Auken (SF) har den 14. september 2009 stillet mig følgende spørgsmål nr. S 3091,som jeg hermed skal besvare.

Spørgsmål nr. S 3091:

"Deler ministeren den tidligere finansminister og nuværende formand for Folketinget og MF for Venstre.Thor Pedersens, synspunkter som de fremstår i artiklen ”Thor Pedersen: Klimaforskningen er blevetpolitisk korrekt” jf. Jyllands-Posten den 10. september 2009?"

Svar:

FN’s klimapanel (IPCC) er et fagligt panel, der har til formål at give beslutningstagere en objektiv vurde-ring af den videnskabelige forståelse af klimaforandringerne, og at klimapolitikken i fremtiden forsat vilvære funderet i sådanne vurderinger. Panelet fremlægger resultater på baggrund af den nyeste viden-skabelige litteratur på klimaområdet.Jeg kan i øvrigt ikke genkende artiklens udlægning af det danske forskningsmiljø. De resultater, derfrembringes indenfor forskningsområderne klima og klimaforandringer, er udtryk for forskernes selv-stændige faglige vurderinger. Jeg vil endvidere understrege, at det står den enkelte forsker frit for at sø-ge midler til forskningsprojekter.En nylig kortlægning af det danske forskningsmiljø indenfor klima og klimatilpasning, som er gennem-ført i et samarbejde mellem Koordineringsenheden for forskning i klimatilpasning og VTU, giver ensamlet oversigt over forskningen i den private og offentlige sektor og viser, at dette felt udgør en megetbeskeden del af den samlede forskning i Danmark. Koordineringsenheden har bl.a. på baggrund af op-læg fra det danske forskningsmiljø, udarbejdet et konsolideret oplæg, der peger på 5 centrale indsatsom-råder indenfor klima og klimatilpasningsforskning.
Med venlig hilsen
Connie Hedegaard
KLIMA- OG ENERGIMINISTERIETStormgade 2-61470 København K
Tlf33 92 28 00Fax 33 92 28 01E-mail: [email protected]www.kemin.dk