Skatteudvalget 2008-09
L 90
Offentligt
638837_0001.png
638837_0002.png
J.nr. 2008-611-0032Dato: 29. januar 2009
TilFolketinget - Skatteudvalget
L 90 - Forslag til Lov om indgåelse af skatteaftaler mellem Danmark oghenholdsvis Guernsey og Jersy. Spørgsmål er stillet efter ønske af JesperPetersen (SF).Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 2 af 23. januar 2009.
Kristian Jensen/ Ivar Nordland

Spørgsmål 2:

Med henvisning til ministerens tilkendegivelse under 1. behandling om, atdet er målsætningen, at der skal indgås en fuld dobbeltbeskatningsaftale med automatiskudveksling af oplysninger med Jersey og Guernsey, bedes oplyst, hvad tidshorisonten er foropfyldelsen af denne målsætning.

Svar:

Det er korrekt, at jeg har tilkendegivet, at målsætningen på langt sigt er fulde dob-beltbeskatningsaftaler. Dette har været et ønske fra Kanaløerne, som jeg er indstillet på athonorere,hvisaftalerne om udveksling af oplysninger efter anmodning viser sig at fungeretilfredsstillende, oghvisvores aftaleparter, når det måtte blive aktuelt, er indstillet på atindgå aftaler om bl.a. automatisk udveksling af oplysninger i et omfang, der tilfredsstillerdanske behov.For fuldstændighedens skyld vil jeg gerne præcisere, at dobbeltbeskatningsoverenskomsterikke indeholder udtrykkelige bestemmelser om, på hvilken måde udveksling af oplysningerskal ske. De detaljerede forhandlinger om, hvilke oplysninger der skal udveksles, og påhvilken måde udveksling skal ske, overlades normalt til forhandlinger mellem parterneskompetente myndigheder. I denne henseende er bestemmelserne i aftalerne med de finan-sielle centre betydeligt mere detaljerede end dobbeltbeskatningsoverenskomsterne.Dersom Folketinget vedtager lovforslaget, og aftalerne også ratificeres af de respektive af-taleparter, kan aftalerne om udveksling af oplysninger få virkning for civile skattesagersvedkommende fra – for Danmarks vedkommende - indkomståret 2010. Erfaringer med af-talernes virkning i civile skattesager vil derfor tidligst kunne indhentes fra 2011, når lignin-gen af det danske indkomstår 2010 påbegyndes.Jeg kan derfor ikke være meget præcis med hensyn til tidsperspektivet, men må indskrænkemig til at sige, at forhandlinger om fulde dobbeltbeskatningsoverenskomster ikke er umid-delbart forestående.
Side 2