Folketingets Skatteudvalg

 
 

 

 


                                                                                   

                                                                                                                     Kbh. d. 30. 10. 2008                                                                                                                               

                                                             

 

           Vedr. BOSAM´s bemærkninger til forslag om revision af skatteforvaltningsloven m.fl.

 

BOSAM skal i forbindelse med udvalgets forestående behandling af Lovforslag L43 vedrørende Skatteforvaltningsloven m.fl., hermed fremsende vores bemærkninger.

 

Bemærkningerne er fremsat overfor Skatteministeriet i høringsindlæg af 23. september 2008. Ministeriet har oplyst, at de ikke har mulighed for at kommentere på vores indlæg, da vi ikke er blevet hørt vedrørende dette lovforslag.. Udvalget opfordres til at anmode om ministeriets kommentarer til vores indlæg, idet en af de to problemstillinger der er rejst, klageadgang for lejere, ikke er blevet behandlet af de parter, der er i øvrigt er blevet hørt og følgelig heller ikke behandlet af ministeriet.

 

Ministeriet har i høringsskemaet kommenteret problemstillingen om de retssikkerhedsmæssige konsekvenser af manglende overspringelsesmulighed i vurderingsankenævnene som fremført i høringen af Dansk Erhverv, Dansk Ejendomsmæglerforening, Foreningen af Registrerede Revisorer, Skatteborgerforeningen og undertegnede. BOSAM skal i den forbindelse bemærke, at man ikke er enig i ministeriets konklusioner om, at indførelse af overspringelse forudsætter adgang til omkostningsgodtgørelse. Det er ikke noget, der hindrer en indførelse af en overspringelsesregel alene. Samtidig bemærkes, at ressourcemæssige overvejelser under alle omstændigheder ikke burde veje tungere end borgernes retssikkerhed.

       

Til orientering kan vi oplyse, at vi som lejerorganisation blandt andet er høringsberettiget i boligpolitiske spørgsmål overfor Velfærdsministeriet, og at vi deltager i de aktuelle lejelovsforhandlinger som interesseorganisation for lejerne.  

 

Vores henvendelse til Skatteministeriet af 23. september 2008 vedhæftes.

 

På forhånd tak

 

          

Med venlig hilsen

Jørgen Hemmingsen

Direktør

BOSAM