Til

                      Folketinget - Skatteudvalget

 

 

L 42 - Forslag til Lov om ændring af ejendomsværdiskatteloven og ligningsloven (Beskatning af fast ejendom i udlandet m.v.).

 

Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 24 af 2. december 2008.

 

 

 

 

 

 

Kristian Jensen

                                                                 /  Birgitte Christensen


Spørgsmål 24:

I fortsættelse af besvarelsen af spørgsmålene 8 af 26. november 2008 bedes ministeren bekræfte, at det sidste afsnit i besvarelsen ikke er korrekt.

Der anføres: ”I praksis vil skatteydere, der har betalt ejendoms-værdiskatter i udlandet, rette henvendelse til SKAT for at få nedslag i den danske ejendomsværdiskat. SKAT vil herefter undersøge, om betingelserne for nedslag er opfyldt.” Skulle der ikke, jf. besvarelsen af spørgsmål 10 af 26. november 2008, have stået: ”I praksis vil skatteydere, der har betalt ejendomsværdiskatter i udlandet, anføre dette på den relevante rubrik på selvangivelsen for udenlandsk indkomst. SKAT vil herefter i begrænset omfang – som led i indsatsstrategien – udtage et antal skatteydere med selvangivet lempelse og anmode om dokumentation for de anførte skatter, og her vurdere, om de pågældende skatter berettiger til lempelse efter ejendomsværdiskattelovens § 12.”

 

Svar:

Budskabet i mit svar på spørgsmål 8 er, at Skatteministeriet – og dermed også SKAT – ikke er i besiddelse af oplysninger om, hvilke skatter man i samtlige EU/EØS-lande pålægger fast ejendom. Og jeg skal gerne tilføje, at det samme gør sig gældende for lande uden for EU/EØS.

Budskabet er dernæst, at borgeren er nødt til selv at tilkendegive over for SKAT, at der er betalt en udenlandsk skat.

Besvarelsen af spørgsmål 8 er ikke et forsøg på at redegøre detaljeret for SKATs indsatsstrategi eller administrative forhold. Det var ikke det, spørgsmål 8 handlede om.