Til

                      Folketinget - Skatteudvalget

 

 

L 42 - Forslag til Lov om ændring af ejendomsværdiskatteloven og ligningsloven (Beskatning af fast ejendom i udlandet m.v.). Spørgsmålet er stillet efter ønske af Hanne Agersnap (SF).

 

Hermed sendes i 5 eksemplarer svar på spørgsmål nr. 11 af 18. november 2008.

 

 

 

 

 

 

Kristian Jensen

                                                                 /  Birgitte Christensen

 


Spørgsmål 11:

Der bedes nærmere redegjort for grundlaget for, at der skal bruges ca. 2 mio. kr. hos SKAT til ændring af IT-systemer, når der efter de hidtidige regler har været skattepligt for ejendomsværdiskat for udenlandske boliger m.v. og givet lempelse for lokale skatter efter § 12 i ejendomsværdiskatteloven.

 

Svar:

Udgiften på ca. 2 mio. kr. til ændring af IT-systemer er ikke begrundet i, at ejendomsværdiskattelovens § 12 ændres. Den er derimod begrundet i, at ejendomsværdibeskatningen af udenlandske ejendomme ændres fra at være baseret på en handelsværdi på et givet tidspunkt til at være baseret på et beløb svarende til, hvad en dansk ejendomsvurdering af den pågældende ejendom ville have været i 2001 eller 2002.

SKAT har oplyst, at det er nødvendigt at ændre forskudssystemet, der danner forskudsopgørelsen, og SLUT-systemet, der danner årsopgørelsen. Desuden er det nødvendigt at ændre TastSelv, således at borgerne fortsat kan selvangive elektronisk.