Til

Folketinget - Skatteudvalget

 

Til udvalgets orientering vedlægges høringsskema samt de modtagne høringssvar vedrørende forslag til Lov om ændring af ejendomsværdiskatteloven og ligningsloven (justeringer som følger af Jäger-dommen m.v.).

 

 

 

 

 

Kristian Jensen

                                           /Birgitte Christensen

                        

 

 

 

 


Høringsskema indeholdende høringssvar og kommentarer hertil vedrørende udkast til lov om ændring af ejendomsværdiskatteloven og ligningsloven (justeringer som følge af Jäger-dommen m.v.).

 

Organisationer

Bemærkninger i høringssvar

Kommentar til bemærkninger

Advokatrådet

Har ikke bemærkninger.

 

BYFO

BYFO støtter lovforslaget og finder, at den foreslåede ændring af ligningsloven § 7 E, stk. 2, vil være en klar forbedring.

 

 

 

BYFO har endvidere haft en bemærkning af mere teknisk karakter vedrørende lovforslagets bemærkninger om, at hvis der ikke er ydet et offentligt tilskud, må ejeren af en fredet eller bevaringsværdig bygning, der har modtaget et privat tilskud, kunne sandsynliggøre, at der kunne være ydet et offentligt tilskud. Bemærkningerne nævner, at der i den forbindelse kan indhentes en udtalelse fra Kulturarvsstyrelsen. BYFO har gjort opmærksom på, at de bevaringsværdige bygninger administreres af kommunerne. På den baggrund er BYFO af den opfattelse, at en udtalelse bør indhentes fra den respektive kommune i stedet for Kulturarvsstyrelsen.

Lovforslagets bemærkninger er blevet præciseret, således at det fremgår, at en udtalelse kan indhentes fra Kulturarvsstyrelsen, når det drejer sig om fredede bygninger og fra den respektive kommune, når det drejer sig om en bevaringsværdig bygning.

Dansk Ejendomsmæglerforening

Intet høringssvar.

 

Dansk Industri

Har ikke bemærkninger.

 

Danske Ejendomsprojektudbyderes Brancheforening

Intet høringssvar.

 

Danske Torpare

Danske Torpare udtrykker tilfredshed med lovforslaget. Foreningen finder dog, at ændringen af ejendomsværdiskattelovens § 12 bør have tilbagevirkende kraft fra og med indkomståret 2008. Herved vil der også i 2008 kunne gives nedslag for den nye svenske ”fastighetsavgift”.

Sverige ændrede med virkning fra 2008 sin ejendomsbeskatning, således at den ikke længere ”…efter sin art…” svarer til den danske ejendomsværdiskat. Herved kan der efter de gældende regler ikke længere gives lempelse i den danske ejendomsværdiskat. Regeringen finder det på denne baggrund rimeligt, at den nye lempelsesregel får virkning allerede fra 2008.

Den Danske Skatteborgerforening

Intet høringssvar.

 

Ejendomsforeningen Danmark

Har ikke bemærkninger.

 

Erhvervs- og Selskabsstyrelsen

Finder ikke behov for, at forslaget forelægges Økonomi- og Erhvervsministeriets virksomhedspanel.

 

Foreningen af Statsautoriserede Revisorer

FSR bemærker, at udenlandske vurderinger kan bruges ved værdiansættelse til den danske ejendomsværdiskat, når disse iflg. bemærkningerne kun ”i ringe grad” afviger fra ejendommens regulerede handelsværdi på de relevante tidspunkter. FSR går ud fra, at der ikke dermed stilles andre krav til udenlandske ejendomsvurderinger end til den danske vurdering. FSR ønsker bekræftet, at udenlandske vurderinger kan benyttes, hvis de ikke må antages at afvige fra handelsværdien i højere grad end danske vurderinger på det relevante tidspunkt.

Det afgørende vil være, at den udenlandske vurdering ligger på et niveau, der svarer til, hvad en dansk vurdering på det relevante tidspunkt ville have været. Den regulerede handelsværdi vil tilnærmelsesvis afspejle en dansk vurdering, og der er heri taget hensyn til afvigelser fra niveauet for de faktiske handelsværdier. Hvis den udenlandske vurdering ligger på niveau med den regulerede handelsværdi, vil den også ligge på niveau med en dansk vurdering.

Foreningen Danske Revisorer

Har ikke bemærkninger.

 

Foreningen Registrerede Revisorer

Har ikke bemærkninger.

 

Foreningen Straatag

Foreningen Straatag støtter lovforslaget og finder, at den foreslåede ændring af ligningsloven § 7 E, stk. 2, vil være en klar forbedring.

 

 

 

Foreningen Straatag har haft den samme tekniske bemærkning vedrørende lovforslagets bemærkninger som BYFO.

Der henvises til kommentaren til henvendelsen fra BYFO

Grundejernes Landsorganisation

Intet høringssvar.

 

Kommunernes Landsforening

Intet høringssvar.

 

Kulturarvstyrelsen

Kulturarvsstyrelsen finder, at der er tale om et forslag som er til gavn for bygningsbevaringen i Danmark.

 

Landbrugsrådet

Intet høringssvar.

 

Parcelhusejernes Landsorganisation

Intet høringssvar.

 

SKAT

Har ikke bemærkninger.

 

Skatterevisorforeningen

Har ikke bemærkninger.