Til

                      Folketinget - Skatteudvalget

 

 

L 23 - Forslag til Lov om ændring af selskabsskatteloven, fusionsskatteloven og forskellige andre love.

(Justeringer af rentefradragsbegrænsningsreglerne m.v.)

 

Spørgsmål er stillet efter ønske af Jesper Petersen.

 

Hermed sendes i 5 eksemplarer svar på spørgsmål nr. 8 af 19. november 2008

 

 

 

 

 

 

Kristian Jensen

                                                                 /  Lise Bo Nielsen

 

 

 

 

 

 

 

 

Spørgsmål: Kan ministeren bekræfte, at lovforslaget reelt indeholder 2 reparationspakker: en reparationspakke til lov nr. 540 af 6. juni 2007 og en reparationspakke til lovene nr. 343 og 344 af 18. april 2007, og at lovforslaget vil berøre flere selskaber vedrørende den sidste reparationspakke end den første reparationspakke?

 

Svar: Det er korrekt, at lovforslaget både indeholder justeringer af regler (bl.a. rentefradragsbegrænsningsreglerne), som blev indført ved lov nr. 540 af 6. juni 2007, og regler (bl.a. om omstrukturering uden tilladelse), som blev indført ved lov nr. 343 af 18. april 2007. Derimod indeholder lovforslaget ingen ændringer af de regler, der blev gennemført ved lov nr. 344 af 18. april 2007.

Som udgangspunkt vedrører reglerne om omstrukturering uden tilladelse flere selskaber end rentefradragsbegrænsningsreglerne – som følge af ”20 mio. kr.-grundbeløbet” i sidstnævnte regelsæt. Det er imidlertid ikke ensbetydende med, at enhver ændring af førstnævnte regelsæt altid vil berøre flere selskaber, og jeg kan ikke med sikkerhed sige, om de konkrete justeringer af udbyttebegrænsningen i reglerne om skattefri omstrukturering uden tilladelse reelt vil berøre flere selskaber end justeringerne af rentefradragsbegrænsningsreglerne.