Text Box: j.nr. 08-168165
Dato : 25. november 2008

                                                                                                              

 

 

 

 

 

Til

                          Folketingets Skatteudvalg

 

 

L 23 - Forslag til lov om Forslag til lov om ændring af selskabsskatteloven, fusionsskatteloven og forskellige andre love (Justering af rentefradragsbegrænsningsreglerne m.v.).

 

Hermed sendes i 5 eksemplarer svar på spørgsmål nr. 6 af 19/11-2008.

 

 

Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Jesper Petersen (SF)

 

 

 

 

 

 

                          Kristian Jensen

 

 

                                                                              /  Tina R. Olsen


Spørgsmål 6:

"Der bedes fra SKATs Center for store Selskaber indhentes oplysninger om, hvorledes samspillet i SEL § 11B, stk. 4, mellem valutakursgevinster og –tab, der nogle gange skal medregnes som finansieringsindtægter, og valutakurstab, der kun i nogle tilfælde skal medregnes som finansieringsudgifter, funger i praksis"

 

Svar:

SKAT har oplyst følgende:

”§ 11 B blev indsat i selskabsskatteloven ved lov nr. 540 af 6/6-2007 og har virkning for nettofinansieringsudgifter, der vedrører perioden fra og med den 1. juli 2007.

 

Som konsekvens af, at der er tale om en forholdsvis ny bestemmelsen har Center for Store Selskaber i SKAT ikke på nuværende tidspunkt nogen praktisk erfaring på området.

 

Det kan dog oplyses, at Center for Store Selskaber netop har nedsat en fokusgruppe, der skal se på området med tynd kapitalisering og rentefradragsbegrænsning. Der er i denne forbindelse foreløbigt udvalgt 8 koncerner.”