Til

                      Folketinget - Skatteudvalget

 

 

L 23 - Forslag til Lov om ændring af selskabsskatteloven, fusionsskatteloven og forskellige andre love (Justering af rentefradragsbegrænsningsreglerne m.v.).

 

Spørgsmålet er stillet efter ønske af Jesper Petersen.

 

Hermed sendes i 5 eksemplarer svar på spørgsmål nr. 21 af 19. november 2008.

 

 

 

 

 

 

Kristian Jensen

                                                                 /  Lise Bo Nielsen


Spørgsmål: Der bedes nærmere redegjort for overgangsreglerne for den foreslåede bestemmelse i ABL § 36 A, stk. 7, 5. punktum, om reduktion med skattefrit udbytte og skattefri aktieavance i udbyttebegrænsningsreglerne, jf. lovforslagets § 2, nr. 6. Gælder begrænsningen kun fremtidige regnskabsmæssige resultater, eller skal der for år, der er afsluttet, men omfattet af 3 års udbyttebegrænsningsreglen, nu ske reduktion af ordinært resultat med heri indeholdt resultat fra datterselskaber?

 

Svar: Det følger af ikrafttrædelsesbestemmelsen i lovforslagets § 10, stk. 7, at den foreslåede affattelse af udbyttebegrænsningsreglen i ABL § 36 A, stk. 7, vil få virkning for udbytte, der udloddes fra det erhvervede selskab til det erhvervende selskab på datoen for fremsættelsen af forslaget den 8. oktober 2008 eller senere.

Hvis et sådant udbytte overstiger det erhvervende selskabs andel af det erhvervede selskabs ordinære resultat i det regnskabsår, udlodningen vedrører, fratrukket skattefrit udbytte og skattefri aktieavancer, som det erhvervede selskab har modtaget, vil aktieombytningen blive anset for en skattepligtig afståelse.