Skatteudvalget 2008-09
L 23
Offentligt
617715_0001.png
617715_0002.png
J.nr. 2008-411-0018Dato: 28. november 2008
TilFolketinget - Skatteudvalget
L 23 - Forslag til Lov om ændring af selskabsskatteloven, fusionsskattelo-ven og forskellige andre love (Justering af rentefradragsbegrænsningsreg-lerne m.v.).Spørgsmålet er stillet efter ønske af Jesper Petersen.Hermed sendes i 5 eksemplarer svar på spørgsmål nr. 20 af 19. november2008.
Kristian Jensen/ Lise Bo Nielsen

Spørgsmål:

Ministeren anmodes om at yde teknisk bistand til udformning af et ændrings-forslag, således at 5. pkt. i lovforslaget i § 2, nr. 6 til ændring af ABL § 36 A indeholderfølgende:”Resultatet for det erhvervende selskab opgøres som det ordinære resultat ifølge den god-kendte årsrapport reduceret med årets skat (såvel aktuel skat som ændring af udskudt skat)heraf. Indgår der i det ordinære resultat andele af resultat i datterselskaber, kan dette resul-tat højest indgå med andelen af datterselskabets ordinære resultat ifølge den godkendte års-rapport reduceret med årets skat (såvel aktuel skat som ændring af udskudt skat) heraf”.

Svar:

Det lægges indledningsvist til grund, at der med ”resultatet for det erhvervende sel-skab” rettelig menes ”resultatet for det erhvervede selskab”, idet det er det sidstnævnte sel-skab, der er pålagt begrænsningerne i adgangen til at udlodde skattefri udbytter i tre år efteraktieombytningen.Jeg kan dernæst oplyse, at det i mit svar på spørgsmål 18 varslede ændringsforslag eftermin opfattelse vil imødekomme det ønskede. Efter dette ændringsforslag vil det hereftervære det erhvervede selskabs ordinære resultat efter skat, der danner grundlag for udbytte-begrænsningen. Jeg vil samtidig fremsætte et tilsvarende ændringsforslag vedrørende de fo-reslåede udbyttebegrænsningsregler for skattefri spaltning og skattefri tilførsel af aktiver,der gennemføres uden tilladelse.
Side 2