Til

                      Folketinget - Skatteudvalget

 

 

L 23 - Forslag til Lov om ændring af selskabsskatteloven, fusionsskatteloven og forskellige andre love.

(Justeringer af rentefradragsbegrænsningsreglerne m.v.)

 

Spørgsmål er stillet efter ønske af Jesper Petersen.

 

Hermed sendes i 5 eksemplarer svar på spørgsmål nr. 10 af 19. november 2008

 

 

 

 

 

 

Kristian Jensen

                                                                 /  Lise Bo Nielsen

 

 

 

 

 

 

 

 

Spørgsmål: Kan ministeren bekræfte, at reglerne om skattefri aktieombytning uden tilladelse fra SKAT efter ABL § 36 A, også gælder for en persons aktieombytning af aktier i et dansk driftsselskab ved indskud af disse aktier i et udenlandsk holdingselskab, og at dette udenlandske holdingselskab umiddelbart derefter kan sælge aktierne i driftsselskabet uden dansk beskatning, hvorved de indførte værnsregler i ABL § 36 A reelt er uden betydning, (se f.eks. SKM 2008.545 SR), og kan ministeren bekræfte, at dette også gælder selv om det nye udenlandske holdingselskab ikke beskattes af aktieavancen på grund af skattereglerne i det skattemæssige hjemland?

 

Svar: Jeg kan bekræfte, at reglerne om skattefri aktieombytning uden tilladelse fra SKAT efter ABL § 36 A også gælder for en persons aktieombytning af aktier i et dansk driftsselskab ved indskud af disse aktier i et udenlandsk holdingselskab.

Derimod kan jeg ikke bekræfte, at det udenlandske holdingselskab umiddelbart derefter kan sælge aktierne uden dansk beskatning, idet det efterfølgende salg af driftsselskabet alt andet lige vil udløse beskatning efter CFC-reglerne i ligningslovens § 16 H af den nævnte person, jf. også mit svar på spørgsmål 11.