Til

                      Folketinget - Skatteudvalget

 

 

L 23 - Forslag til Lov om ændring af selskabsskatteloven, fusionsskatteloven og forskellige andre lov (Justering af rentefradragsbegrænsningsreglerne m.v.).

 

Hermed sendes i 5 eksemplarer kommentarer til henvendelse af 18. november 2008 fra Kromann Reumert.

 

 

 

 

 

Kristian Jensen

                                                                 /  Lise Bo Nielsen


Advokatfirmaet Kromann Reumert har i en skrivelse af 18. november 2008 rettet henvendelse til Skatteudvalget vedr. lovforslagets § 2, nr. 1, med ændring af aktieavancebeskatningslovens § 19, stk. 2, nr. 1, om definitionen af ”investeringsselskab”.

Advokatfirmaet nævner, at efter dets opfattelse vil de foreslåede ændringer ikke opfylde det formål, der er anført i bemærkningerne, nemlig at sikre, at begrebet investeringsselskab også omfatter investeringsinstitutter i lande og områder med meget lav beskatning uden for EU, selv om disse institutter ikke opfylder betingelsen i den nuværende § 19, stk. 2, nr. 1, om pligt til tilbagekøb af andele til en kursværdi, der ikke er mindre end andelenes indre værdi i væsentlig grad.

 

Kromann Reumert har desuden spurgt, om et selskab, der efter dansk skatteret normalt anses for transparent (eksempelvis et kommanditselskab) vil være omfattet a aktieavancebeskatningslovens § 19, hvis selskabet er omfattet af UCITS direktivet.

 

Jeg vil henvise til mine kommentarer til den tilsvarende henvendelse fra Deloitte.

Â