Skatteudvalget 2008-09
L 215
Offentligt
689535_0001.png
689535_0002.png
J.nr. 2009-711-0032Dato: 20. maj 2009
TilFolketinget - Skatteudvalget
L 215 - Forslag til Lov om lov om ændring af lov om midlertidig udsky-delse af betalingsfristerne for indeholdt A-skat og arbejdsmarkedsbidragsamt moms.Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 4 af 19. maj 2009. Spørgsmålet erstillet efter ønske af Jesper Petersen, SF.
Kristian Jensen/ Bjørg Lilja

Spørgsmål 4:

Med henvisning til at de små virksomheders halvårlige momsbetalinger ikkeer omfattet af lovforslaget på grund af EU-reglerne, bedes oplyst, hvilke andre initiativer,der kunne tages med henblik på at hjælpe de små virksomheder gennem finanskrisen, her-under om regeringen påtænker at gennemføre sådanne initiativer.

Svar:

I forbindelse med regeringens beslutning i februar om at udskyde virksomhedernesfrist for betaling af A-skat, arbejdsmarkedsbidrag og moms var det centralt, at der var taleom en enkel ordning, som er nem for virksomhederne og myndighederne at administrere,og at ordningen hurtigt sendte et passende stort beløb ud til virksomhederne med henblik påat lette likviditetspresset i samfundet som helhed. En udskydelse af fristerne for betaling afA-skat, arbejdsmarkedsbidrag og moms opfylder disse kriterier.Den midlertidige ordning med udskydelse af betalingsfristerne for indeholdt A-skat og ar-bejdsmarkedsbidrag samt moms tager alene sigte på at give likviditetslettelse ved at udsky-de fristen for betaling af disse beløb. Derfor og på grund af sagens hastende og midlertidigekarakter er der heller ikke foretaget analyser af eller lagt planer om at gennemføre andre til-tag rettet mod små virksomheder og deres likviditetssituation. I øvrigt henvises til min be-svarelse af spørgsmål 3, hvoraf det fremgår, at lov nr. 175 af 12. marts 2009 gav den rela-tivt største udskydelse med momsbetalingen til de små virksomheder, der afregner moms.
Side 2