Spørgsmål 2

Vil ministeren overveje at ændre forsøgsordningen med eftergivelse af offentlig gæld for socialt udsatte grupper, så man i stedet for at skulle have haft 4 års uafbrudt overførselsindkomst f.eks. kunne have en regel om mindst 3 års overførselsindkomst inven for de seneste 5 år, da mange i målgruppen bliver rykket en del rundt på forskellige slags ordninger og indkomster?

 

Svar

Lovforslaget går ikke ud på, at man skal have en periode på 4 år med uafbrudt overførselsindkomst, men at man skal have haft en samlet periode på mindst 3 år overførselsindkomst indenfor et tidsrum på 4 år. Dette er en lempelse i forhold til de gældende regler, hvor der skal være tale om 4 års uafbrudt arbejdsløshed.

 

Spørgsmålet går herefter på, om de 4 år skal ændres til 5 år. Jeg kan her henvise til bemærkningerne i L 174, Ft. 2005-06, hvor det fremgik, at gældseftergivelsesordningen ikke skal kunne tilskynde til varighedsperiode på kontanthjælp eller lign. Med en varighedsgrænse på 4 år vurderes hensynet til ikke at kunne spekulere i ordningen at være tilgodeset.

 

Jeg finder fortsat, at dette må føre til, at grænsen på de 4 år fastholdes.